Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

De astăzi cresc salariile bugetarilor

Salariile mai multor categorii de bugetari cresc cu 10 procente, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial, informează Economica.net
bani_bancnote_lei.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat  pe 24 noiembrie legea ce prevede majorarea cu 10 procemte a salariilor tuturor bugetarilor care nu beneficiază de alte creşteri salariale.

Legea nr.293/2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe a fost publicată miercurea trecută în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 884, la o zi după ce Klaus Iohannis promulgase documentul.

Proiectul de lege trecuse de senatori la sfârşitul lunii octombrie, apoi s-a aflat pe ordinea de zi a deputaţilor, cei care au adoptat documentul, cu amendamente, pe 11 noiembrie, cu 319 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi şapte abţineri.

Potrivit legii care aprobă ordonanţa 35 din 2015, în sănătate salariile au crescut cu 25% la 1 octombrie, în învăţământ cresc cu 15 procente de la 1 decembrie, iar ceilalţi bugetari primesc şi ei, începând cu aceeași zi, salarii cu 10% mai mari. De mărirea salarială vor beneficia toți salariații din educație, atât cadrele didactice, cât și personalul auxiliar.

Asistenţii sociali urmează să beneficieze, de asemenea, de o creştere salarială, dar de 25%, potrivit actului normativ promulgat, marţi, de Klaus Iohannis.

În forma adoptată de Senat era prevăzut ca personalul din sistemul public de asistenţă socială să primească salarii majorate cu 25% începând cu luna octombrie.

Cele 3 categorii de majorări presupun costuri suplimentare de 6,5 miliarde de lei, în bugetul anului viitor, mai informează Economica.net.

Dacian Cioloş a declarat că Guvernul va adopta şi va trimite bugetul pentru anul viitor în Parlament până în data de 10 decembrie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii