FacebookTwitterLinkedIn

Volumul tranzacțiilor din sfera activității de turism a grupului Eurolines a crescut semnificativ, cu 116% în primele șase luni ale anului 2012, faţă de primele șase luni ale anului trecut, numele TUI TravelCenter fiind un atuu important, a declarat pentru Forbes România, Dragoș Anastasiu, proprietarul grupului de firme Eurolines.

Per total, Grupul Eurolines a încheiat primele șase luni ale lui 2012 cu o cifră de afaceri de aproximativ 121,7 milioane de lei (aproximativ  25 de milioane de euro, calculat la un curs mediu de 4,5 lei/euro) față de 82,88 milioane de lei (19,5 milioane de euro) înregistrate în primele șase luni din 2011. “60% din cifra de afaceri a Grupului în acestă perioadă o reprezintă activitatea companiei Touring  Europabus România, firma care deține rețelele de agenții de turism Eurolines și TUI TravelCenter”, a precizat acționarul majoritar.

Cele mai mari creșteri au fost înregistrate astfel la pachetele turistice distribuite prin rețelele de agenții TUI TravelCenter și Eurolines- 116%, bilete de avion- 45 % și transportul internațional cu autocarul, operat sub brandul Eurolines Romania- 18%. “Trendul ascendent s-a datorat în primul rând lărgirii rețelei de agenții TUI TravelCenter, această dinamică păstrându-se și pentru a doua jumătate a anului, pe fondul unei piețe fără salturi spectaculoase”, a mai precizat Dragoș Anastasiu.

Grupul Eurolines este alcătuit din16 companii din România, Germania și Republica Moldova. Grupul deținebrandul Eurolines și, din toamna anului trecut, dreptulexclusiv de folosire a brandului TUI TravelCenter în România. Anul trecut,  veniturile grupului Eurolines s-au ridicat la aproximativ 200 de milioane de lei (aproximativ 47 milioane de euro). În iulie 2012, grupul de firme număra 425 de angajaţi.

Dragoş Anastasiu se numără printre cei mai bogaţi 500 de români, ocupând în acest an locul 416, cu o avere în creştere faţă de ediţia precedcentă, de 9 milioane de euro.