Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Datele a peste 3,3 milioane de clienţi și viitori cumpărători Volkswagen din SUA și Canada au fost compromise

Divizia din Statele Unite a Volkswagen a anunţat vineri că datele a peste 3,3 milioane de clienţi şi posibili cumpărători din America de Nord au fost compromise în urma unei breşe de securitate a datelor la un dealer, informează News.ro, conform Reuters.
Volkswagen

Aproape toţi cei afectaţi erau clienţi actuali sau potenţiali ai Audi, unul dintre brandurile de lux ale producătorului auto german.

Volkswagen Group of America a declarat vineri că o terţă parte, neautorizată, a obţinut informaţii personale limitate despre clienţi şi cumpărători interesaţi, de la un comerciant pe care mărcile sale Audi şi Volkswagen şi unii dealeri din SUA şi Canada l-au folosit pentru vânzări şi marketing digital, notează News.ro.

Informaţiile au fost colectate pentru vânzări şi marketing, între 2014 şi 2019, şi se aflau într-un fişier electronic pe care comerciantul l-a lăsat nesecurizat.

Compania a declarat autorităţilor de reglementare că marea majoritate a clienţilor au doar numere de telefon şi adrese de e-mail potenţial afectate de încălcarea datelor. În unele cazuri, datele includ şi informaţii despre un vehicul cumpărat, închiriat sau despre care s-au solicitat informaţii.

Volkswagen a spus că datele a 90.000 de clienţi ai Audi şi potenţiali cumpărători au fost compromise.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii