FacebookTwitterLinkedIn

Până acum, aproape un milion de cetățeni români au aplicat pentru rezidență în Marea Britanie post-Brexit, iar 850.000 au primit deja acest drept.

Termenul limită pentru a trimite aplicațiile este 30 iunie. Miercuri, guvernul britanic a anunțat o prelungire a termenului cu 28 de zile pentru cei care din motive întemeiate nu pot aplica înainte de sfârșitul lunii iunie.

Românii care doresc să muncească sau să studieze în Marea Britanie de acum înainte vor avea nevoie de vize, pe care trebuie să le obțină cât sunt încă în România.
Aceste vize sunt oferite în baza unui nou sistem de imigrație bazat pe puncte acordate în funcție de educație, nivelul de cunoaștere a limbii engleze și oferte de muncă sau de studii în Marea Britanie.
Premierul Boris Johnson a declarat: „Peste 5,6 milioane de cetățeni ai Uniunii Europene au aplicat deja în cazul programului de rezidență pentru cetățenii Uniunii şi aș vrea să-i încurajez pe toți cei care sunt eligibili să aplice înainte de expirarea termenului, săptămâna viitoare”.