FacebookTwitterLinkedIn

Decizia de a transforma în hotel una dintre clădirile pe care omul de afaceri le avea în portofoliu s-a dovedit a fi una extrem de inspirată. În primul an de funcţionare, aparthotelul Iosefin Residence – clasificat la patru stele – a fost mai tot timpul plin (gradul mediu de ocupare a fost de aproximativ 86%) şi i-a adus lui Jumanca câteva sute de mii de euro în buzunar. Atractivitatea hotelului este dată de preţul de închiriere al camerelor, de aproximativ 50 de euro (tarif similar cu cel al unui hotel de trei stele) şi de amplasarea sa, pe o arteră comercială tradiţională aflată foarte aproape de zona zero a oraşului.

Hotelul este deschis într-o vilă de la sfârşitul anilor 1800, cumpărată cu aproape 2 milioane de euro, în plină perioadă de boom imobiliar. Pentru modernizarea clădirii au mai fost necesare alte 2 milioane de euro. Având o primă unitate drept etalon, Jumanca vrea să repete succesul Iosefin printr-un nou hotel, la care va începe lucrările în acest an. Tiparul este acelaşi: clădire veche într-o zonă ultracentrală (lângă magazinul Bega deţinut de fraţii Marius şi Emil Cristescu, cei mai bogaţi oameni din judeţul Timiş), pe care o va reconstrui şi moderniza tot în urma unei investiţii de 4 milioane de euro.

Până la finalizarea acestui hotel, omul de afaceri nu îşi neglijează nici celelalte afaceri – apa minerală Buziaş (cu un rulaj de circa 2 milioane de euro anual) şi proprietăţile imobiliare. Recent, a început modernizarea a 20.000 de metri pătraţi din spaţiile pe care le are centrul comercial Euro. Mai exact, va reconfigura o serie de spaţii de depozitare pentru clienţii care vând en-gros, suma necesară pentru acest proiect ridicându-se la circa un milion de euro. Modelul după care realizează lucrarea este similar cu cel al pieţelor de gros.

Vezi care era averea lui Darius Jumanca în 2010