Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Dănuț Prisecariu – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Dănuț Prisecariu Avere: 25-27 de milioane de euro Varsta: 44 de ani Resedinta: Iași Domeniu/Companie: Hoteluri, centre comerciale  

După ce a amânat de câteva ori deschiderea primului mall din Botoşani – motivul este lesne de intuit: problemele din sectorul de real estate nu au ocolit nici acest proiect –,omul de afaceri Dănuţ Prisecariu pare hotărât să finalizeze lucrările Uvertura, din toamna lui 2011. Cel puţin acesta este mesajul de pe site-ul oficial al centrului comercial. Potrivit declaraţiilor oficialilor companiei, construcţia ar urma să fie finalizată în luna octombrie a acestui an, deschiderea oficială fiind planificată pentru trimestrul doi al lui 2012. Proiectul este realizat de firma Moldova Universal, controlată de omul de afaceri Dănuţ Prisecariu, investiţia totală în acest mall fiind estimată la 23 de milioane de euro.

Prisecariu îşi anunţa la începutul acestui an intenţia de a construi un nou hotel în Iaşi. Omul de afaceri deţine deja două hoteluri în centrul Ieşilor – Traian şi Astoria. Comisia de urbanism primea spre aprobare în luna februarie 2011 proiectul ridicării unui hotel cu opt etaje în zona gării din oraş. Imobilul ar urma să fie construit pe un fost sediu al Petrom. Deşi afacerile lui Prisecariu nu par să meargă atât de rău, câteva dintre firmele sale au fost executate silit, pentru plata unor datorii. Printre ele se numără Construct-Design, firma care a lucrat la extinderea Moldova Mall şi pentru care Prisecariu a fost cercetat de procurorii anticorupţie. Fiscul a executat silit şi Tele M Botoşani, toată aparatura studioului fiind scoasă la mezat pentru a recupera datorii de 400.000 de lei (circa 90.000 de euro).

Nu este prima acţiune de acest gen. Anul trecut, Dănuţ Prisecariu a cerut amânare la plată pentru două societăţi (Tele M SA şi Turism Moldova SA), sperând că va prelungi scadenţa datoriilor la stat pe o perioadă de şase luni de zile. În ceea ce priveşte Moldova Universal, o altă firmă controlată de Prisecariu, Fiscul ieşean i-a scos la vânzare în luna mai a acestui 2010, în contul datoriilor acumulate la bugetul statului, un apartament.

Vezi care era averea lui Dănuț Prisecariu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii