Cautare
, Contributor

Travel |
|

Danubius Sovata: 43.000 de turiști în 2015

Grupul hotelier Danubius Sovata a avut în 2015 aproximativ 43.000 de turiști, dintre care peste 32.000 au fost români și 12.000 turiști străini. Ei au generat o cifră de afaceri de 36 milioane de lei (8 milioane de euro), o creștere cu 20 % față de 2014.
_MG_5562

Complexul turistic deținut de Danubius Hotels Group este format din hotelul Danubius Health Resort Brădet (patru stele), Danubius Health Resort Sovata (patru stele) și hotelul Făget (două stele).

În decursul anilor 2003-2014 grupul ungar, care deține hoteluri și în țări precum Cehia, Marea Britanie, Slovacia, Ungaria, a investit în România peste 21 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor deținute de acesta în Sovata.

În anul 2003 s-a renovat complet fostul hotel Sovata, acum Danubius Health Spa Resort Sovata, valoarea investiției fiind de aproximativ 8 milioane de euro, urmată de investiția din 2007 pentru renovarea centrului de conferințe al aceluiași hotel de aproape 4 milioane de euro. Una dintre investițiile cele mai importante ale grupului a fost cea pentru renovarea centrului SPA al hotelului, din anul 2011, de peste 2 milioane de euro. În perioada 2013-2014 fostul hotel Brădet, acum Danubius Health Spa Resort Brădet, a fost renovat, iar valoarea investiției a fost de aproximativ 7 milioane de euro.

_MG_5628

Stațiunea Sovata este recunoscută pentru apa sărată, benefică organismului, din lacul Ursu. Grupul Danubius Sovata și-a dorit ca turiștii să poată beneficia de proprietățile apei din lacul sărat atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă: „Apa din lacurile sarate îi atrage vara,  iar apa din piscine iarna.  Faptul că la centrul spa se poate face baie în apa sărată din lacul Ursu pe tot timpul anului, conferă hotelurilor o atractivitate deosebită”, spune Erik Szoboszlai, Director de Vânzări la Danubius Health Spa Resort Sovata.

SZOVATA - 047

Danubius Sovata se situează ca prestator de servicii balneare. SPA-ul face parte dintr-un complex balnear integrat și oferă servicii medicale, de relaxare, wellness și fitness, și tratamente ginecologice de recuperare medicală.

In ceea ce privește investițiile viitoare, acestea vor consta în renovarea Hotelului Făget (două stele), și construcția unei piscine exterioare, precum și amenajări ale ștrandului Lacul Ursu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii