FacebookTwitterLinkedIn

Danone România a avut în anul 2013 o cifră de afaceri de 481 milioane de lei, cu un portofoliu de peste 80 de referinţe de produs, produse în majoritate în fabrica din Bucureşti. “Ne aşteptam la această uşoară descreştere în 2013”, spune Dieter Schulz, directorul general Danone Sud Estul Europei, care pune acest fapt pe seama prudenţei consumatorilor şi a  evoluției prețurilor la materii prime și a hedging-ului financiar.

În schimb, vânzările produselor de dietă s-au triplat în 2013 în comparaţie cu 2012, iar  brandul a crescut în segmentele de băuturi tradiţionale, precum Sana, potrivit directorului general. Compania  a lansat un nou brand, din gama iaurturi săţioase cu mai multe proteine, Oikos, precum şi inovaţii în gamele Activia Light şi Danonino.

Din 2013 Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud Est, care include România, Bulgaria, Grecia şi ţările Adriatice, servind o piaţă potenţială de peste 60 milioane consumatori.

Compania Danone PDPA România face parte din Grupul Danone, care a înregistrat în 2013 vânzări de peste 20 miliarde de euro. Grupul Danone este prezent în România din 1996, iar investițiile în operațiunile din România au ajuns în 15 ani la peste 300 milioane lei. Fabrica Danone din Bucureşti produce zilnic peste 1 milion de iaurturi pentru nouă ţări europene.