FacebookTwitterLinkedIn

Reporter: Câteva întrebări personale: locuiești la München?

Daniela Matei: Da.

Reporter: Ești cetățean român?

Daniela Matei: Român și britanic.

Reporter: Căsătorită?

Daniela Matei: Da.

Reporter: Copii?

Daniela Matei: Da.

Reporter: Pasiuni?

Daniela Matei: Munții, literatura și călătoriile. N-aș putea să fac acest job dacă nu mi-ar plăcea să călătoresc. Sunt mai tot timpul pe drumuri.

Reporter: Ultima vizită în România?

Daniela Matei: În decembrie 2013. Dar vin acum iar, în iulie. Am părinții și amicii în România. Dar amicii și părinții ne vizitează și ei. Nu ne vedem doar așa, de două ori pe an. Ne vedem mult mai des.

Reporter: Te-aș întreba și vârsta, dar nu știu dacă este politicos.

Daniela Matei (râde): Pot să-ți spun că băiatul meu are 20 de ani și studiază International Management și Economics la Bocconi în Milano (înființată în 1902, Bocconi a fost prima universitate din Italia care a oferit diplome în economie, n. red.). Poți să deduci de aici ce vârstă am.

Reporter: În jur de 45 de ani.

Daniela Matei: Nu știu… Mai pot să-ți spun că am terminat facultatea în anul de grație de după schimbarea de regim, în 1990. Pentru că altfel, nu aveam cum să ajung în media în 1992 și dacă aș fi studiat după, aș fi studiat direct altceva, nu ingineria în calculatoare.

Reporter: Până la urmă ce a contat mai mult în ascensiunea ta, ajutorul familiei sau…

Daniela Matei: Nu, nu!

Reporter: Cum ai ajuns la Graffiti BBDO?

Daniela Matei: Nu știu dacă au dat anunțuri în ziar. Dar a fost cineva care căuta oameni și m-a contactat și m-am prezentat la interviu. Singura condiție era să știi limba engleză.

Reporter: Ai citit cartea lui Petre Barbu despre primii oameni din publicitate?

Daniela Matei.: Nu. Dar sună interesant. Pentru că toți oamenii au trecut mai devreme sau mai târziu pe acolo, pe la frații Florescu sau pe la Cristian Burci…