Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesForward |
|

Daniela Bizgan, Director General Marelvi: ”Vor fi necesare mecanisme prin care să se acorde asistență companiilor aflate in dificultate financiară”

„Forbes România” invită antreprenori, manageri și companii să vorbească cum își desfășoară activitatea în această perioada dificilă, cum gestionează situația foarte fluidă, cum își tratează personalul, ce speranțe au, ce temeri și multe alte aspecte vitale.
 aboneaza-te
IMG_2453 (2)

Ce decizii de business a luat compania dvs de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

In aceasta perioada, la nivelul companiei Marelvi au fost adoptate o serie de decizii cu scopul de a preveni eventualele evolutii negative in raspandirea viruslui Covid-19. Obiectivul nostru este sa asiguram un climat de siguranta atat in randul angajatilor nostri prin impunerea unor masuri stricte de igiena cat si in relatie cu furnizorii si partenerii nostri, prin amanarea sau anularea evinementelor programate, a vizitelor la clienti si recomandarea efectuarii platilor prin sisteme POS. De asemenea am decis sa sprijinim comunitatea prin acte de donatie catre Spitalul din Radauti si Fundatia SMURD.

In plina pandemie de coronavirus, pentru a ne proteja atat salariatii cat si business-ul, am fost nevoiti sa trimitem in somaj tehnic 35% din personal.

Care sunt măsurile pe care compania dvs le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Pe langa achizitionarea si distribuirea de materialor igienico-sanitare pe care le-am gasit foarte greu si in cantitati foarte mici, in randul angajatilor au fost impuse masuri stricte de igiena, am anulat toate training-urile care erau planificate in aceasta perioada si implicit in perioada urmatoare, au fost restrictionate vizitele catre clientii si partenerii nostri de afaceri si am aprobat lucru la domiciliu pentru acele locuri de munca unde a existat posibilitatea de a lucra la distanta.

Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioada de timp pentru atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați?

Avand in vedere ca in aceasta perioada consumul a scazut dramatic atat la nivel national cat si mondial iar companiile sunt nevoite sa isi monitorizeze cat mai riguros cheltuielile, vor fi necesare mecanisme prin care sa se acorde asistenta companiilor aflate in dificultate financiara precum: prelungirea termenelor pentru plata contributiilor si impozitelor, subventionarea dabanzii pentru liniile de credit pentru o perioada de cel putin 3 luni, acordarea de subventii pentru proiectele de investitii pe termen lung.

Care sunt scenariile posibile pe care le vedeti pentru business-ul dvs daca epidemia continua si/sau ia amploare? Dar pentru intreaga economie romaneasca?

Din motive independente de vointa noastra, compania Marelvi a fost pusa in situatia de a recalibra sau chiar a anulat din comenzile lansate catre furnizori iar unde am avut posibilitatea, am achitat cu intarziere unele angajamente financiare in contextul scaderii dramatice a vanzarilor in aceasta perioada.

In momentul de fata lucram la un plan pentru reinceperea treptata a activitatii, astfel incat sa fim cat mai pregatiti pentru perioada de dupa 15 mai, avand in vedere ca trebuie sa ne reorganizam modul de lucru raportat la toate masurile de protectie care nu au cum sa dispara peste noapte. Economia ramaneasca isi va reveni treptat, si diferentiat, in functie de sectorul de activitate.

Consumatorii cu venituri reduse vor fi determinati in aceasta perioada sa fie mai precauti in realizarea de cheltuieli care nu sunt absolut necesare.Daca unele companii inregistreaza cresteri in aceasta perioada, cele care nu erau stabile finaciar risca sa se inchida.

Cum credeti ca ati putea ajuta comunitatea – sociala si/sau de business?

Vom milita in continuare pentru solidaritate si ne vom implica constant in viata comunitatii prin actiuni de voluntariat sau sprijin financiar, asa cum o facem in fiecare an.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii