Cautare
, Contributor

Forbes.com

Forbes 500 |
|

Daniel Piţurlea

Avere: 28-30 milioane de euro Vârsta: 48 de ani Reşedinţa: Bucureşti Domenii: Imobiliare, hoteluri
Daniel Piturlea.jpg

Daniel Piţurlea, dezvoltatorul complexului rezidenţial Orhideea Gardens din Capitală, a trecut ca prin urechile acului de un faliment care se promitea a fi răsunător. În martie 2009, proiectul dezvoltat în Calea Plevnei părea că merge ca pe roate. Din cele 320 de apartamente ale ansamblului, doar zece mai erau disponibile pentru vânzare. Pentru restul locuinţelor fuseseră deja încasate avansurile. Însă, odată cu venirea crizei, mai mult de jumătate dintre clienţii care achitaseră avansuri au solicitat banii înapoi. În luna decembrie a anului trecut, Piţurlea anunţa că  are peste 100 de apartamente nevândute, deşi complexul fusese finalizat de un an, iar o parte dintre proprietari începuseră deja să se mute în complex.

Investiţia în complexul rezidenţial Orhideea Gardens s-a ridicat la peste 65 milioane de euro. Peste 45% din această sumă a provenit din fondurile personale ale dezvoltatorului, iar aproximativ 55% din împrumuturi bancare.

Pe lângă complexul Orhideea Gardens, Daniel Piţurlea mai deţine şi un hotel în Bucureşti, Astoria, pe care l-a achiziţionat în urma unei licitaţii. Din propriile declaraţii, proiectele viitoare includ construcţia unor case ecologice, a căror încălzire se face prin alte surse decât cele convenționale: gaze sau energie electrică. Omul de afaceri plănuieşte construcţia acestui ansamblu la Săftica, pe un teren de 25 de hectare aflat în proprietatea sa. Daniel Piţurlea este căsătorit şi are doi copii, iar în vremea studenţiei îşi câştiga existenţa lucrând ca fotograf.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii