FacebookTwitterLinkedIn

Acesta pare să se simtă din ce în ce mai confortabil în lumina reflectoarelor și a povestit despre anumite lecții de viață pe care le-a învățat până acum, dar și despre viața sa după pandemie, într-un interviu pentru Sifted, site specializat în startup-uri.

„Îmi place mâncarea bună, îmi place să beau vin bun sau whisky”, spune Dines, adăugând că este unul dintre avantajele călătoriilor sale de afaceri, sau a fost până când a lovit pandemia de Covid.

Înainte de pandemie acesta își împărțea timpul în mod egal între Europa și SUA, dar niciodată nu stătea mai mult de două săptămâni în același loc. Pandemia l-a prins la New York și a revenit în Europa în iulie anul trecut și de atunci a rămas aici.

„Am oprit călătoriile pentru că nu mi-au făcut deloc bine pentru organism. Aveam 10 kg în plus, așa că am început să fac mult sport”, spune el. În majoritatea zilelor joacă acum tenis și menține un echilibru mai bun între viața profesională și cea privată.

„Pot să mă deconectez acum. Dacă mă simt obosit, mă pot odihni. Îmi fac propriul program și oamenii își fac programul după al meu”, a declarat el zâmbind.

Compania pe care acesta a fondat-o, UiPath, este primul unicorn românesc și a fost listată în aprilie la bursa de la New York, fiind evaluată la aproape 36 de miliarde de dolari. UiPath numără printre acţionari nume precum Accel, Coatue, Dragoneer, IVP, Sequoia și utilizează inteligenţa artificială şi instrumente digitale pentru a ajuta mari companii şi agenţii guvernamentale să îşi automatizeze procesele de rutină în domenii precum contabilitate şi resurse umane.

Înfiinţată în România, în anul 2005, sub denumirea DeskOver şi redenumită UiPath în 2015, compania are printre clienţi entităţi precum CIA, forţele navale ale SUA, McDonald’s Corp, Duracell şi Swiss Re. În anul fiscal care s-a încheiat la 31 ianuarie 2021, UiPath a înregistrat pierderi de 92,40 milioane de dolari, mai reduse decât pierderile din anul anterior, de 519,90 milioane de dolari. Veniturile au urcat la 607,60 milioane de dolari, de la 336,2 milioane de dolari.