Cautare
, Staff

Tech |
|

Daniel Dines, cofondator UiPath, confirmă: start-up-ul a devenit primul unicorn românesc, evaluat la 1,1 mld. dolari, după o finanțare de 153 mil. dolari. „Ce s-a întâmplat în cazul nostru a fost unic”

Daniel Dines, cofondatorul UiPath a confirmat informațiile citate de portalul TechCrunch: start-up-ul care construiește roboți software (soluții de automatizare a activităților repetitive efectuate de angajați sau robotic process automation – RPA) a atras o finanțare de 153 de milioane de dolari, ceea ce ridică evaluarea companiei la 1,1 miliarde de dolari.
roboti software shutterstock_417941752

Runda de investiție este condusă de Accel, investitorul principal al primei runde, căruia i s-au alăturat doi noi finanțatori, CapitalG și Kleiner Perkins Caufield & Byers. Primii investitorii ai UiPath – Earlybird, Credo Ventures și Seedcamp – participă și ei în această rundă.

Daniel Dines a fondat UiPath alături de Marius Tîrcă în 2015, la București. UiPath are, în prezent, sediul central la New York și birouri la Paris, Londra, București, Singapore, Munchen, Dubai, Amsterdam și în India.

Astfel, România are primul „unicorn” al industriei de IT, fiind singura companie românească evaluată la peste 1 miliard de dolari.

„UiPath a devenit un unicorn, care astăzi este evaluat la 1,1 miliarde de dolari. (…) Ce s-a întâmplat în cazul nostru este unic. Oamenii au fost secretul, cultura companiei. Strategia nu contează într-un start-up. Important este să creezi o echipă care crede în ce face. În UiPath cultura este antimanagement, noi avem o cultură deschisă, transparentă”, a spus Dines, în cadrul unei conferințe de presă.

Noua finanțare va fi folosită pentru a accelera evoluția produsului, în particular în inovații care integrează Machine Learning (ML) și alți algoritmi de Inteligență Artificială (AI) în operațiunile digitale ale clienților companiei. UiPath își va continua de asemenea expansiunea globală cu birouri noi în Amsterdam, Houston, München, Paris, Seoul și Washington D.C. în acest trimestru. Compania are acum peste 590 de angajați în 14 țări.

Aceasta este a treia rundă de finanțare pe care o primește compania, după ce în aprilie 2017 anunța atragerea a 30 de milioane de dolari de la un grup de investitori condus de fondul de capital de risc  Accel Partners, care este cunoscut pentru investițiile în companii precum Facebook, Dropbox şi Spotify.

„Noi n-am avut o super strategie, dar când oamenii cred, funcționează. În 2018 vom continua să ne extindem în toată lumea, în România se va deschide încă un centru de dezvoltare. Mantra noastră este să angajăm oameni mai buni ca noi. În UiPath, noi nu suntem corporatiști. Ca să poți să crești, trebuie să angajezi oameni foarte deștepți. Pentru noi este foarte greu să găsim ingineri români la calitatea pe care o vrem. Ținta noastră în România este să angajăm 1% dintre cei mai buni ingineri software. Avem o datorie față de România, suntem aici sute de oameni, plătim impozite. Noi suntem parte din Europa, nu trebuie să ne limităm la România”, a adăugat Dines.

În opinia lui, ceea ce le lipsește românilor este lipsa de viziune globală, fiind prea concentrați pe ceea ce se întâmplă la nivel local.

În următorii doi-trei ani, planurile sunt ca UiPath să se listeze pe Nasdaq, a mai adăugat Dines.

În prezent, UiPath are, la nivel global, 120.000 de utilizatori și 500 de angajați. Start-up-ul a stabilit un parteneriat strategic cu EY, care este unul dintre cei mai importanți utilizatori ai tehnologiei RPA, folosind peste 1.100 de roboți software, respectiv au construit un centru de excelență RPA în București.

Printre clienţii companiei se numără JP Morgan, Deloitte, Goodyear, McDonalds, Vodafone.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii