FacebookTwitterLinkedIn

„Ne-am putea accelera planurile de a ne lista, atunci când lumea va reveni la normal, moment pe care nu îl pot prezice. Dacă reuștim să ne atingem țintele propuse, vom avea unul dintre cele mai mari IPO-uri din 2021”, a declarat Daniel Dines citat de Business Insider.

Cel mai bogat român, conform topului Forbes 500, a adăugat că UiPath este „mai aproape de a deveni profitabilă decât era cu trei luni în urmă”, datorită costurilor scăzute cu angajații, care au fost determinați să lucreze de la distanță, pe fondul pandemiei. Anterior, Dines a afirmat că UiPath se va lista atunci când va deveni profitabilă.

Citește și: Ce spune Daniel Dines, cel mai bogat român, despre criza provocată de Coronavirus în economia globală

Deși această criză ar putea fi o veste proastă pentru start-up-urile care se pregăteau să primească finanțare, acesta nu este și cazul UiPath.

În contextul pandemiei de COVID-19, tehnologia UiPath este folosită de spitale pentru a reduce volumul de muncă al cadrelor medicale și pentru a le putea permite să se ocupe de tratarea pacienților.

Înainte de izbucnirea acestei crize, UiPath susținea că și-a propus ca în 2020 să înregistreze creștere, iar în 2021 să se listeze pe bursă. Însă în prezent, pentru că start-up-ul se îndreaptă spre profitabilitate, lansarea IPO-ului (ofertă publică inițială) ar putea avea loc mai devreme.

Citește și: UiPath oferă spitalelor și instituțiilor din sectorul public din România licențe gratuite pentru roboți software în următoarele luni

Citește și: Forbes TOP 500 Miliardari 2019 – Daniel Dines este cel mai bogat om din România