Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Daniel Dăianu: Nu avem cum să evităm o recesiune, însă economia nu se va prăbuși

România nu va putea evita o recesiune în acest an, însă economia nu se va prăbuși deoarece sunt în continuare servicii de bază și companii care funcționează, a afirmat Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal.
shutterstock_1658501791

„Nu avem cum să evităm o recesiune, însă economia nu se va prăbuși, avem servicii de bază care vor continua, întreprinderi care continuă să lucreze, agricultura va continua să se practice. Și ceea ce fac medicii, cei care sunt pe front, asta înseamnă activitate economică și socială. Trăim vremuri cu mari incertitudini. Toate cifrele pe care le avansăm trebuie privite cu mare circumspecție. Nu vom putea avea creștere economică, vom avea o scădere a activitate economică, important e să nu se ajungă la 10 – 15 la sută scădere de activitate”, a declarat președintele Consiliului Fiscal.

Dăianu precizează că România este pregătită să plătească timp de mai multe luni șomajul tehnic pentru angajații afectați de măsurile luate pentru combaterea coronavirusului, potrivit Digi24.

„Șomajul tehnic se poate susține prin redistribuire de resurse. Ar fi și imoral să lăsăm aeste persoane de izbeliște. Avem și la Consiliul Fiscal unele calcule, luni de zile pot fi acoperite cheltuieli dedicate șomajului tehnic”, a adăugat Daniel Dăianu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii