Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Danemarca vine în ajutorul mediului privat și va plăti 75 % din salariile angajaților în următoarele trei luni

Guvernul danez le-a comunicat firmelor private care sunt afectate de măsurile stricte impuse pentru combaterea pandemiei de Coronavirus că va acoperi 75% din salariile angajaților, dacă promit ca nu vor face reduceri de personal, informează Reuters.
 aboneaza-te
biroul_2

În perioada 9 martie – 9 iunie, statul se oferă să plateasca 75% din salariile angajaților, la un nivel maxim de 23.000 de coroane daneze (3.418 dolari) pe lună, în timp ce firmele vor asigura restul de 25%.

„Dacă va exista o scădere semnificativă a activității, și producția va fi oprită, înțelegem necesitatea de a trimite oamenii acasă. Dar vă cerem să nu-i concediați”, a declarat duminică premierul, Mette Frederiksen, la o conferință de presă. Oficialul a mai spus că, în schimb, angajații vor fi obligați să-și ia cinci zile de concediu.

Această ofertă face parte din pachetul de sprijin adoptat de Guvern pentru a ajuta companiile și angajații să reducă efectele măsurilor drastice pentru combaterea pandemiei de Covid-19.

Una dintre cele mai bogate țări din lume, Danemarca dispune de finanțe solide, iar nivelul datoriei guvernamentale este redus, datorită reformelor economice implementate în ultimii 20 de ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii