Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Danemarca va renunța din 10 septembrie la toate restricțiile

Danemarca va ridica din 10 septembrie, graţie unei importante rate de vaccinare, restricţiile încă în vigoare împotriva COVID-19, boala nemaifiind considerată o „ameninţare pentru societate", a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii, informează stiri.tvr.ro, confom France Presse.
Danemarca

„Epidemia este sub control, avem rate de vaccinare record. De aceea, la 10 septembrie vom putea renunţa la regulile speciale pe care a trebuit să le introducem în lupta împotriva COVID-19″, a declarat ministrul Sănătății, Magnus Heunicke.

El a precizat, însă, că „nu am ieşit din epidemie” şi a avertiat că guvernul „nu va ezita să acţioneze rapid dacă pandemia va ameninţa din nou funcţiile esenţiale ale societăţii”.

Din 10 septembrie va dispărea obligaţia de a prezenta un paşaport sanitar în cluburile de noapte (care se vor redeschide la 1 septembrie) şi la marile evenimente. Era deja prevăzut ca acest paşaport să nu mai fie cerut în restaurante, centre de sport şi frizerii începând de la 1 septembrie, notează portalul TVR.

Peste 70% din populaţia daneză de 5,8 milioane de locuitori este vaccinată integral.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii