Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Danemarca va acorda bani gheață populației

Statele scandinave încep să ia măsuri pentru a stimula economia.
shutterstock_1708048195

Este și cazul Danemarcei care a anunțat că va acorda bani gheață populației şi un fond de sprijinire a companiilor cu probleme, pe măsură ce încep să fie eliminate pachetele generoase de ajutoare introduse la începutul crizei coronavirusului, transmite Reuters.

Banii gheaţă ce vor ajunge la populaţie vor fi finanţaţi din alocaţia de vacanţă, care a fostîngheţată pe fondul revizuirii sistemului de plată a vacanţelor, şi care iniţial urma să fie plătită sub forma unei pensii suplimentară în momentul în care oamenii ies la pensie.

“Am decis o dată responsabilă la care vor fi eliminate pachetele de ajutoare temporare şi înacelaşi timp oferim o injecţie semnificativă în economia daneză”, a precizat ministrul de Finanţe, Nicolai Wammen.

Banii pentru trei din cele cinci săptămâni de vacanţă, la care danezii au dreptul, vor fi plătiţi până în luna octombrie, ceea ce reprezintă o sumă de aproximativ 60 de miliarde de coroane daneze (9,06 miliarde dolari).

Acordul, convenit de guvern cu o majoritate în Parlament, include şi o plată unică separată de 1.000 de coroane către cetăţeni în contul beneficiilor sociale şi un fond de 10 miliarde coroane pentru a sprijini companiile care se confruntă cu dificultăţi.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii