Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Agricultură |
|

Danemarca a inaugurat una dintre cele mai mari ferme verticale din Europa

Rafturi uriașe pe 14 etaje, iluminate de un număr total de 20.000 de becuri LED caracterizează un depozit obișnuit situat într-o zona industrială de la marginea orașului Copenhaga.
shutterstock_1835740264

Aici se regăsește una dintre cele mai mari ferme verticale din Europa, care a fost inaugurată săptămâna aceasta în Danemarca, informează AFP.

Cum se desfășoară activitatea într-o astfel de fermă? Ei bine, pentru a asigura recolte regulate (de 15 ori pe an în acest caz) – produsele care nu sunt atinse de lumina zilei sunt iluminate permanent, iar roboții care transportă tăvile cu semințe se deplasează pe culoare.

„Dacă primele frunze de salată cresc în lumina puternică, recipientele mari din aluminiu sunt deocamdată aproape goale. Însă, aproximativ 200 de tone de produse de fermă urmează să fie expediate până în primul trimestru al anului 2021 și aproape 1.000 de tone pe tot parcursul anului, în urma activității a 50 de angajați”, a explicat Anders Riemann, cel care a proiectat ferma.

De cealaltă parte, însă, fermierii din mediul rural critică aceste proiecte, declarând că se îndoiesc de capacitatea acestora de a hrăni planeta și pun la îndoială consumul de energie electrică sau prețul produselor lor. Ca replică, Anders Riemann descrie, dimpotrivă, un model ecologic, cu circuite scurte apropiate de consumator, cu o condiție: de a utiliza electricitate verde, ca în acest caz.

„O fermă verticală se caracterizeaza prin absența unor inconveniente pentru mediu, prin reciclarea întregii ape, a nutrienților sau a îngrășămintelor”, susține Anders Riemann.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii