FacebookTwitterLinkedIn

Studii ale Danske Bank arată că  multe companii din Danemarca renunță la sprijinul bancherilor, al contabililor și al consultanților de vreme ce se confruntă cu dificultăți financiare din cauza pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

Conform noului studiu realizat de cea mai mare institutie bancara din Danemarca, procentul întreprinderilor mici și mijlociii care se bazează pe expertiză a scăzut. Studiul a analizat „alegerea preferată de consiliere” a firmelor. Companiile au renunțat la aceste servicii de consultanță, reducând aproximativ o treime din ele.

Având în vedere că multe firme au fost puse în pericol de criza coronavirus, acestea s-au văzut nevoite să facă economii. Niels Bang-Hansen, șeful clienților de afaceri de la Danske, a declarat: “Multe afaceri sunt în pericol”.

Alegerea companiilor de a renunța la serviciile consultanților a venit pe fondul incertitudinii ridicate din cauza pandemiei, analizând ce vânzări ar putea avea în acest an.

Potrivit sondajului, numărul companiilor care se așteaptă ca veniturile să scadă mai mult de 10% aproape s-a triplat, până la 11%, de la începerea pandemiei.