Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Dana Noujeim, Alexander Hughes : Piața locală de executive search este în stagnare

Piața de executive search din Europa de Vest a adus creșteri de aproximativ 15% în prima jumătate a lui 2015, iar piața locală este în stagnare, potrivit Danei Noujeim, recent numită în funcția de managing partner al Alexander Hughes România.
jobless.jpg

„Cu toate acestea, după lunga perioadă de restricții la care au fost supuse pe perioada crizei economice, companiile si-au redesenat structurile interne, au eficientizat procesele și, cele mai multe dintre ele, și-au reevaluat rolurile și competențele existente”, mai spune Dana Noujeim.

În opinia sa, lumea și practicile de business s-au schimbat profund în ultimii câțiva ani, iar companiile au nevoie, mai mult ca oricând, de leaderi și de specialiști performanți, de acei oameni-cheie care pot consolida sau revigora soarta unei companii, pot schimba fața unei industrii sau pot pune temeliile unor noi imperii. În ceea ce privește obiectivele de business,  încep să fie din ce în ce mai ambițioase, ceea ce duce la dorința de atragere in pozitii-cheie a profesioniștilor care să contribuie semnificativ la strategia de atingere a acestor obiective. Mai mult, deși precauți la costuri, liderii de business din companii înaintează către firmele de executive search cu pași mici, în încercarea de a evalua din nou trenduri de piață, profesioniști și competitori.

„Până la finele anului ne așteptăm la o crestere a pieței de executive search, dar mai ales la o polarizarea a acesteia. Observăm un apetit din ce în ce mai ridicat al companiilor de a se îndrepta către partenerii cu senioritate de pe piața locală, cu un parcurs coerent și stabil pe perioada crizei. Astfel, pe o piață de executive search vom vedea până la finalul anului o creștere prea puțin semnificativă, de până în 7% ceea ce nu este mult, dar este un bun inceput”, conchide Dana Noujeim.

Executive search-ul este un business prin care recrutarea managerilor se face exclusiv prin abordare directă, în asta constând și diferența dintre o firmă de executive search și o firmă de recrutare. O altă diferență este că firmele de executive search recrutează pentru poziții de middle și top management, cât timp activitățile firmelor de recrutare caută angajați pentru posturile de entry level.

Compania de executive search  Alexander Hughes activează în 46 de țări. În România, Alexander Hughes este prezentă din 1996 și oferă servicii de executive search în zece sectoare. Compania acoperă un spectru larg de specializări, între middle și top management, precum și experți de top în industrii-țintă. Deși 90% dintre clienți sunt companii multinaționale, Alexander Hughes a derulat în ultimii ani și proiecte pentru companii antreprenoriale, în special în IT&C, industrii creative și servicii financiare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii