FacebookTwitterLinkedIn

UPDATE

Instanța a dispus confiscarea a cate 2,9 milioane de lei de la Camelia si Corina Voiculescu, fiicele lui Dan Voiculescu, reprezentând contravaloarea donațiilor în acțiuni ale ICA făcute de omul de afaceri. De asemenea, lui Voiculescu i se confiscă un teren și un imobil în Băneasa. Conturile lui Dan Voiculescu sunt blocate pentru a se recupera prejudiciul. I-a fost pusa sub sechestru casa din Bulevardul Kiseleff – București. 

Dan Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal. De asemenea, îi sunt interzise mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Prin această sentinţă, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul București la fondul procesului, precizează Mediafax.

Vezi AICI averea familiei Voiculescu!

În același dosar, Gheorghe Mencinicopschi, fost director general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost condamnat la 8 ani de închisoarea, iar fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, la 7 ani de închisoare cu executare. Sorin Pantiş a fost acuzat de complicitate la stabilirea unei valori diminuate a institutului faţă de cea reală şi fals în înscrisuri. Fostul şef al ADS, Corneliu Popa, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Vezi averea familiei Voculescu în 2011