Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Dan Vasile

Avere: 11 milioane de euro Vârstă: 58 de ani Reşedinţă: Bistriţa- Năsăud Domenii: Industrie          

Cele mai importante companii din portofoliul lui Dan Vasile sunt Dan Steel Negreşti Oaş şi Dan Steel Beclean. Companiile pe care le deţine sunt specializate în metalurgie şi produc peste 2.000 de astfel de produse. Vasile a investit peste zece milioane de euro în platformele industriale, macarale şi linii tehnologice, şi aştepta să recupereze anual banii investiţi din profit.

Criza pare să-i fi dat însă calculele peste cap, dacă ţinem cont că veniturile Dan Steel Negreşti Oaş au coborât la 36,4 milioane euro, de la 55 milioane euro în 2008. Totuşi, omul de afaceri avut o realizare importantă în ceea ce priveşte profitabilitatea. Pe fondul cifrei de afaceri mai mici, firma lui Vasile a raportat în 2009 un profit similar celui din 2008, de peste un milion de euro.

Pe lângă businessul din domeniul metalurgiei, o parte semnificativă din averea lui Dan Vasile provine din terenuri. Afaceristul este proprietarul a aproximativ 100 de hectare de teren în jurul Bistriţei, din care 30 de hectare sunt destinate depozitelor companiei Dan Steel Beclean. Aceasta deţine o cotă de 5-15% din piaţa sârmei trase la rece, între 35 şi 45% din piaţa sârmei ghimpate şi a celei zincate şi 15-25% din piaţa cuielor din România.

Vasile mai este acţionar direct sau prin intermediul firmelor sale la companii precum Rapid S.A., Helios şi Eurocasa.

Dan Vasile are trei copii, iar în timpul liber îi place să facă drumeţii pe munţi. Petrece două vacanţe pe an – scurte, ce-i drept – iarna şi vara, când se detaşează departe de casă şi de problemele cotidiene ale companiilor pe care le
conduce .

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii