Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Dan Suciu (BNR), despre posibila majorare a pensiilor cu 40%: „Am avea un deficit bugetar cum nu am mai avut niciodată”

O eventuală majorare a pensiilor cu 40%, dar și alte cheltuieli care nu au susținere bugetară, ar putea duce la un deficit bugetar de 11%, o cifră pe care România nu a mai avut-o niciodată, a declarat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu la Europa FM. 
dan suciu

Dan Suciu a explicat la Europa FM că și în alte țări a crescut deficitul bugetar în această perioadă, dar nu la un nivel extrem de ridicat, iar creșterea a fost provocată de pandemia de coronavirus:

Dan Suciu: „Măsurile sunt, evident, unele care vor împovăra semnificativ și aproape grav bugetul. Pornim deja de la deficite semnificative. Valoarea pe care grupul nostru a făcut-o și este pe site-ul BNR arată că deficitul va trece de 11% anul acesta. Cifra aceasta nu am avut-o niciodată”.

Dan Suciu a mai spus că aprobarea unor cheltuieli pe care România nu și le permite va afecta pe termen lung capacitatea țării noastre de a se împrumuta.

În această zi, Parlamentul se întrunește în ședință pentru a aproba creșterea pensiilor cu 40% și majoarea salariilor profesorilor începând cu acest an.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii