Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Dan Stratan

Avere: 14 milioane de euro   355 Vârstă: 48 de ani Reşedinţă: Iaşi   Domenii: Consultanţă, imobiliare, agenţii de publicitate

Chiar şi în vremuri de criză, Romcapital Invest, cea mai importantă firmă din portofoliul omului de afaceri Dan Stratan, şi-a dublat anul trecut cifra de afaceri, până la nivelul de aproximativ 12 milioane de euro. Deşi este de loc din Iaşi, omul de afaceri şi-a dezvoltat businessul în Bucureşti, fiind de notorietate legăturile sale cu controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. Trecutul celor doi este legat de preluarea a 50% din Petrom Service în 2005 de către un offshore cipriot, tranzacţie care a fost intermediată de Stratan. De altfel, principala firmă a ieşeanului , Romcapital Invest, din care deţine peste 80%, a fost de fapt înfiinţată de Vântu, el retrăgându-se ulterior. Timp de trei ani cât a lucrat pentru Vântu, a urcat fiecare treaptă în ierarhia grupului Gelsor, în ’99 devenind membru în Consiliul de Administraţie al grupului, iar un an mai târziu fiind la conducerea firmei Gelsor SRL. Odată cu scandalul FNI din 2000, Dan Stratan a ajuns să ocupe funcţia de preşedinte-director general al Gelsor.

În prezent omul de afaceri deţine participaţii în zece companii care activează în domenii care variază de la publicitate la managementul holdingurilor. Lista clienţilor Romcapital Invest este la fel de impresionantă precum este şi lista proiectelor, pe site-ul companiei fiind menţionate proiecte viitoare în valoare de circa 4,5 miliarde de euro. Printre clienţi se numără companii precum Alstom, Alcatel-Lucent România, Apolodor, Astaldi, E.On, IBM, HP sau Philip Morris.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii