Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Dan și Dorina Mutu – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Dan și Dorina Mutu Avere: 13-14 milioane de euro Resedinta: Vâlcea Domeniu/Companie: Retail și producție de alimente

Dan şi Dorina Mutu sunt discreţi şi evită apariţiile publice. Annabella, Râureni, Conservil sau Fravil sunt însă doar câteva dintre brandurile pentru care cei doi soţi sunt cunoscuţi pe piaţa conservelor din România. În anii de criză, retailerii autohtoni nu au dus-o deloc bine. Iar acesta este un mod elegant de a prezenta situaţia. Unii chiar au dat faliment, cel mai sonor exemplu fiind colapsul reţelei de hipermarketuri PIC, deţinută de familia Penescu.

Dan şi Dorina Mutu, proprietarii supermarketurilor Annabella, nu doar că au supravieţuit, dar au şi continuat dezvoltarea. În acest moment, retailerul deţine 35 de magazine în judeţul Vâlcea, fiind unul dintre cele mai importante lanţuri autohtone. De-a lungul timpului, afacerea deţinută de familia Mutu s-a dezvoltat atât organic, cât şi prin achiziţii. În 2008, cei doi soţi au preluat de la Oltchim fabrica de conserve Conservil pentru aproximativ 4-5 milioane de euro. Compania are şi o încărcătură emoţională pentru cei doi, întrucât soţii Mutu s-au cunoscut pe vremea când erau angajaţi ai Conservil. Societatea comercializează brandul de dulceţuri, gemuri, compoturi, murături, legume pentru mâncare, tomate, siropuri sau oţeturi Râureni.

Aceasta nu este singura unitate de producţie din componenţa grupului de firme deţinut de familia Mutu. Cei doi mai deţin şi fabrica de conserve Fravil şi au luat în concesiune în urmă cu şapte ani Sere Râmnicu Vâlcea. Logica extinderii pe verticală nu este proprie doar grupului Annabella. În general, retailerii autohtoni au investit în producţie pentru a-şi crea un factor diferenţiator faţă de competiţie, dar şi pentru a-şi creşte marjele de profit – foarte mici în comerţ. Legumele proaspete şi conservele fac diferenţa în cazul Annabella, spun proprietarii. „Prospeţimea produselor ne ajută foarte mult“, subliniază antreprenorul Dan Mutu.Annabella a recurs la credite bancare pentru a-şi finanţa o parte din achiziţii şi modernizări – este cazul Conservil – iar rambursarea a devenit dificilă în perioada de criză. Mai ales în condiţiile în care beneficiarii (vorbim de partea de producţie) au început să aibă probleme de cash flow. Cei doi soţi au fost extrem de discreţi de-a lungul timpului şi continuă să evite apariţiile publice.

Vezi care era averea familiei Mutu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii