Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Dan Radu Rușanu – 500 Miliardari Ediția 2011

Dan Rusanu.jpg
Nume: Dan Radu Rușanu Avere: 18-19 milioane de euro Varsta: 61 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Imobiliare, turism  

Senatorul PNL, Dan Radu Ruşanu, deţine, împreună cu familia sa, un important portofoliu imobiliar, din care fac parte opt terenuri în judeţele Argeş, Braşov, Teleorman şi Ilfov. Şase dintre acestea au fost moştenite de la părinţi de soţia sa, Anca Ruşanu, celelalte două terenuri fiind cumpărate de soţii Ruşanu între anii 1997 şi 1998. În 2010, senatorul PNL a înstrăinat o parte din moştenirea soţiei sale – o livadă, două terenuri agricole şi unul forestier – către fiica sa, Dana Maria Ruşanu.

Cea mai importantă afacere a senatorului este Hotelul Internaţional Sinaia (simbol bursier INTE), condusă de soţia acestuia, Anca Daniela Ruşanu, care a încasat în 2010 pentru funcţia de director al hotelului suma de 12.034 de euro. În luna aprilie, Dan Ruşanu a transferat 31,14% din acţiunile firmei hoteliere Internaţional Sinaia uneia dintre fiicele sale, Ana Rucsandra Ruşanu. Tranzacţia a fost realizată la preţul de 0,9 lei/acţiune, cu 28,57% peste cotaţia de referinţă, firma Internaţional Sinaia având la acest preţ o capitalizare de 30,5 milioane de lei.

Familia senatorului a contractat anul acesta un credit de 6 milioane de euro de la banca UniCredit Ţiriac pentru modernizarea unităţii de cazare. Senatorul PNL a obţinut venituri salariale în valoare de peste 23.000 de euro din indemnizaţiile de deputat, din calitatea de profesor universitar la Spiru Haret, dar şi ca membru al Camerei Auditorilor Financiari din România. De pe urma terenurilor agricole, cei doi soţi au mai realizat venituri de 2.400 de euro. Soţii Ruşanu au deschise patru conturi în care sunt depuşi puţin peste 5.000 de euro.

Vezi care era averea lui Dan Radu Rușanu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii