Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Dan Petrescu – 500 Miliardari Ediția 2011

Dan Petrescu.jpg
Nume: Dan Petrescu Avere: 9-10 milioane de euro Varsta: 44 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Sport, imobiliare Pasiuni: sport, masini, arata

A făcut performanţă la cel mai înalt nivel, în fotbalul din România. Acum antrenează în prima ligă din Rusia, job care îi aduce, anual, venituri de peste 1,5 milioane de euro. Dan Petrescu a părăsit în urmă cu doi ani campionatul românesc de fotbal cu capul sus, după ce a reuşit să califice Unirea Urziceni în Liga Campionilor. A fost o premieră pentru clubul ialomiţean, finanţat şi condus de Mitică Bucşaru. Între timp, acesta din urmă a decis să desfiinţeze echipa de fotbal, dar după ce a încasat banii proveniţi din Liga Campionilor. Destinaţia aleasă de Dan Petrescu a fost cel puţin surprinzătoare: echipa rusească de ligă secundă Kuban Krasnodar. Însă decizia lui Petrescu s-a dovedit a fi mai inspirată decât părea la început. „Kuban mi-a oferit tot ceea cenu-mi putea oferi un club din ţară. Patronul a venit la mine acasă de trei ori ca să mă convingă să accept oferta. Şi eu nu prea am auzit de astfel de gesturi în fotbal“, povestea Dan Petrescu despre felul în care l-au convins ruşii să semneze contractul.

După doar un an la cârma formaţiei, antrenorul român a reuşit să promoveze în prima ligă din Rusia, iar începutul de campionat a fost unul fulminant. Kuban Krasnodar s-a bătut pentru câteva etape de la egal la egal cu marile puteri fotbalistice ale Rusiei, CSKA Moscova, Zenit St. Petersburg sau Rubin Kazan. Şefii clubului rus par să fie foarte mulţumiţi de munca antrenorului român, căruia i-au pus o clauză de reziliere a contractului de 15 milioane de euro. Dacă la Unirea Urziceni câştiga un salariu anual de 500.000 de euro, în Rusia, Dan Petrescu este remunerat cu 1,5 milioane de euro pe sezon, la care se adaugă bonusurile pentru performanţă. Pentru a-l convinge pe Dan Petrescu să rămână la cârma formaţiei ruseşti, oficialii clubului din Krasnodar au făcut eforturi considerabile nu doar de ordin financiar: vor să îi pună la dispoziţie antrenorului roman şi un lot competitiv.

La cererea lui Dan Petrescu, aceştia l-au transferat de la CFR Cluj pe ivorianul de 20 de ani Lacina Traoré. Ruşii au scos din buzunar peste patru milioane de euro pentru tânărul atacant, acesta devenind astfel cel mai scump transfer din istoria clubului Kuban Krasnodar. Dan Petrescu l-ar fi dorit sub comanda sa şi pe Adrian Mutu, pe care a încercat să îl ademenească în Rusia cu un salariu anual de 2,8 milioane de euro pe sezon, însă afacerea a picat după ce Mutu a ales destinaţia Cesena. În acest moment, lotul echipei din Krasnodar este evaluat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la 27 de milioane de euro.

Atât anul trecut, cât şi în vara lui 2011, numele lui Petrescu a fost rostit tot mai des de conducătorii de fotbal autohtoni. Printre cluburile din România interesate de serviciile tehnicianului român s-au numărat Steaua Bucureşti şi CFR Cluj, conduse de Gigi Becali, respectiv Arpad Paszkany, ambii aflaţi în topul „Forbes 500 Miliardari“. În cele din urmă, Petrescu a ales să rămână în Rusia. În vara lui 2011 a circulat zvonul potrivit căruia antrenorul român s-ar afla pe lista echipei sale de suflet din Anglia, Chelsea Londra, pe care Petrescu şi-ar dori să o antreneze într-o bună zi, după cum chiar el recunoaşte. Mutarea însă nu s-a concretizat, aşa că Petrescu îşi continuă, cel puţin pentru moment, aventura în Rusia.

Dan Petrescu a câştigat o sumă considerabilă de bani din contractele de fotbalist, din perioada în care evoluat în Anglia la Chelsea, Bradford City şi Southampton. A fost atras de piaţa imobiliară încă din perioada în care activa ca fotbalist şi a investit treptat în apartamente de lux în Anglia şi România. Antrenorul deţine o casă de vacanţă în Oliva Nova, un apartament de lux în Anglia, de pe vremea când evolua la Chelsea, şi o altă vilă pe Şoseaua Nordului, în Bucureşti. Restul apartamentelor şi vilelor sunt închiriate. Deşi Dan Petrescu a investit exclusiv în proprietăţi de lux, a fost nevoit să reducă la rândul său chiriile percepute din cauza contextului economic defavorabil, care a afectat din plin domeniul rezidenţial.

Potrivit antrenorului, acesta va stopa pentru moment investiţiile noi în domeniul imobiliar şi se va dedica exclusiv meseriei de antrenor la formaţia Kuban Krasnodar, precum şi „carierei“ de tată şi soţ, pe care a neglijat-o în ultimul timp.

Vezi care era averea lui Dan Petrescu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii