
Totuși, România oferă prețuri între 30% și 50% mai mici, ceea ce ne face foarte atractivi pentru piața de dezvoltare, adaugă el. Cu toate acestea, constată cu regret că agențiile sunt cele preocupate de inovare, și nu clienții, rezultate obținute în urma unui studiu.
GALERIE FOTO CONFERINȚA FORBES FUTURE
CITEȘTE MAI MULTE DESPRE INOVAȚIE ÎN EDIȚIA SPECIALĂ FORBES INNOVATION
Este optimist, însă, raportat la dezvoltarea României, care, după spusele sale, a ieșit din criza economică. „Industriile noastre- culturală și creativă- sunt foarte optimiste. Potrivit studiului Ad Market, există trei semne, trei indicatori că România se află pe un trend de dezvoltare: indicatorii macroeconomici – de exemplu indicele de consum care a crescut și este într-un trend ascendent de cel puțin un an de zile, consumatorii au depășit blocajul psihologic – fiindcă jumătate din criza prin care am trecut era de tip psihologic și optimismul este ridicat – avem peste 24% în ceea ce privește bugetele de comunicare și marketing. E un semn al investiției în business”, spune Dan Petre. „Sunt extrem de încrezător că în următorii cinci, zece ani aceste industrii vor aduce o creștere extraordinară la PIB și la dezvoltarea României”, adaugă reprezentantul D&D Research.
VEZI CE AU SPUS CEILALȚI SPEAKERI ÎN CADRUL FORBES FUTURE CONFERENCE
Viitorul înseamnă inovația, spune Dan Petre, pentru că singurul mod în care poți construi cu adevărat inovație, este să anticipezi. „Tot ce discutăm acum e la nivelul prezentului. Când vorbim de inovație, prezentul e deja trecut. Și cum nu poți planifica inovația, nu poți decât să creezi un cadru suficient de flexibil pentru a încuraja inovația atunci când ea se produce și, mai ales, să înzestrezi tinerii cu niște seturi fundamentale de competențe, astfel încât ei să ia oportunităție viitorului și să le ducă într-o direcție urmărindu-și propriul interes”, adaugă acesta.