Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Summer Plans 2021 |
|

Dan Mihăescu, Founding Partner GapMinder: “Vom continua să investim în 2-4 noi companii până la finalul anului”

Dacă în alte veri tema principală de discuții din comunitatea de business viza rutina și destinațiile de vacanță, de această dată, Forbes România i-a provocat pe cei mai cunoscuți jucători din mediul de afaceri local să răspundă unui scurt chestionar, într-un context special, în care vara lui 2021 ar trebui să reprezinte o așteptată revenire la (noua) normalitate.
Dan Mihaescu

Certitudini și predictibilitate

Noi am avut un 2020 plin de adrenalină, dar foarte bun. Oportunitățile din 2020 au condus la a avea 4 companii cu Series A și o companie cu Series B în portfoliu. Ne uitam la ceea ce se întâmplă în 2021 și observăm o revenire a oportunităților în verticale care au fost puse sub test în 2020.

Mai profundă de atât este schimbarea vitezei de digitalizare a companiilor, precum și a interacțiunilor cu clienții, angajații și partenerii. Anul trecut a scos în evidență un nivel slab de digitalizare, iar acum se vede efectul deciziilor luate poate chiar anul trecut de a accelera digitalizarea. Din aceasta perspectivă, pare o idee mai predictibilă viteza de creștere a start-up-urilor care intră în acest spațiu.

Îngrijorări

Cred că foarte multe companii din IT au un an foarte bun, și, implicit, și pentru noi, investitori instituționali în această industrie, este un an bun.

Planuri de business

GapMinder va continua strategia sa de investiții, care este validată deja, și vom continua să investim în 2-4 noi companii până la finele anului. Estimăm că vom face follow-on în runde de tip Serie A în 2-3 companii, și posibil o Series B, până la finalul trimestrului I din 2022.

Vacanță în țară sau străinătate

Depinde de urgențele din business. Dar dacă îmi voi lua zile mai libere, aș vrea să ies din România. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii