FacebookTwitterLinkedIn

Preşedinte a fost ales Dan Manolescu – fost secretar de stat în Ministerul de Finanțe, iar Eugen-Dragoş Doroş, Prim-vicepreşedinte, care a fost președintele Fiscului.

Manolescu și-a desfășurat o bună parte din activitate drept consultant fiscal la Soter&Partners (2001-2013), iar între ianuarie 2013 și septembrie 2015 a fost secretar de stat, fiind cunoscut drept coordonatorul rescrierii Codului fiscal, forma care se aplică de la 1 ianuarie 2016. Ulterior, a fost membru în Consiliul de Supraveghere al CEC Bank și al FNGCIMM (2013-2015), iar între aprilie 2016 – aprilie 2017 membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom.

Doroș are 20 de ani de experiență profesională, lucrând atât în mediul de business (Ernst&Young, Boștină și Asociații, NNDKP, KPMG), cât și la stat (la Finanțe, în 2008-2010, 2012, 2016). Cea mai înaltă funcție la stat a fost de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în cursul anului trecut (martie – decembrie).

Vicepreşedinţii au fost aleși Romulus-Dimitrie Badea, Sorin-Adrian Robu, Ionuţ Simion, Maria-Iulia Sabolevschi-David şi Daniela Tănase. Din Consiliul Superior al Camerei Consultanţilor Fiscali mai fac parte Alin Chitu, Marian-Alin Irimia, Elena-Oana Iacob, Elena Iordache, Alice-Valeria Gheorghiu, Adrian Luca, Alexandr Milcev şi Mariana Vizoli.

Mandatul noului Consiliu Superior al Camerei Consultanţilor Fiscali este de cinci ani.

Vom urmări creşterea vizibilităţii Camerei în calitate de partener esenţial al autorităţilor în dezbaterile privind rolul profesiei de consultant fiscal în societatea românească. Înțelegem din intențiile exprimate de către autorități că vor fi aduse modificări majore, atât legislației fiscale, cât și rolului pe care profesia noastră îl are și ne vom implica activ în acest proces, cu obiectivul de a avea la finalul acestui demers o legislație fiscală cât mai clară și facilă pentru contribuabili. Considerăm că, rolul profesiei trebuie să rămână acela de a ajuta contribuabilii”, a declarat Dan Manolescu, la preluarea mandatului.

CCF este o organizaţie profesională, alcătuită din consultanţi fiscali, consultanți fiscali asistenți și societăți de consultanță fiscală,  membri activi şi inactivi, înscrişi în Registrul consultanţilor fiscali şi al societăţilor de consultanţă fiscală, asigurând accesul la profesia de consultant fiscal, autorizarea activității de consultanță fiscală precum şi organizarea si coordonarea acesteia. Cadrul juridic pentru organizarea şi exercitarea activităţii de consultanţă fiscală ca activitate independentă este reglementat de Ordonanța Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activităţii de consultanţă fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.