Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Dan Ioan Popp

Dan Ioan Pop.jpg
Avere:13 milioane de euro Vârstă: 52 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domenii: Imobiliare             

Omul de afaceri Dan Ioan Popp, directorul general al companiei de dezvoltare imobiliară Impact Developer&Contractor (listată la Bursa de Valori Bucureşti), nu se mai consideră un om bogat. Unul dintre cei mai mari constructori români de locuinţe, Popp deţine o participaţie de aproximativ 22% în cadrul companiei Impact, pe care a înfiinţat-o la începutul anilor `90 alături de Carmen Săndulescu, partenera sa. Aceasta este prezentă în continuare în acţionariatul developerului imobiliar cu o participaţie mai mare de 11,6%.

Firma pe care cei doi o reprezintă, deşi este un nume important în industria imobiliară din România precum şi pe Bursa de Valori Bucureşti, a trecut anul acesta prin momente dificile, altele decât cele impuse de scăderea pieţei de profil. Astfel, firma Romconstruct a solicitat în instanţă deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva firmei Impact Developer&Contractor, pentru a recupera o creanţă de peste 1,36 milioane de lei. Deschiderea procedurii generale a insolvenţei a fost admisă de Tribunalul Bucureşti în prima jumătate a lunii iunie.

În august, compania de dezvoltare imobiliară a obţinut suspendarea provizorie a procedurii de insolvenţă. La acel moment, Popp a declarat că firma Romconstruct a folosit cererea de intrare în insolvenţă împotriva Impact pe post de „şantaj“. La finele anului trecut, în luna decembrie, compania americană Franklin Templeton a cumpărat, prin intermediul unui fond de investiţii pe care îl administrează, 6% din acţiunile Impact Developer&Contractor (IMP). Titlurile pentru care americanii au plătit șapte milioane de lei (circa 1,65 milioane de euro) au fost achiziţionate de la preşedintele C.A. şi directorul general al dezvoltatorului imobiliar, Dan Ioan Popp.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii