Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Dan Grigore Adamescu

Dan Adamescu.jpg
Avere: 700-730 milioane euro Vârstă: 64 de ani Județ: Bucureşti Domeniu:centre comerciale, asigurări, hoteluri, mass-media

ASIGURĂRI, HOTELURI ȘI CONSTRUCȚII

Asigurările nu mai sunt cartea câştigătoare a imperiului Adamescu în acest an. Paradoxal, afacerile din construcţii aproape s-au dublat, apropiindu-se de nivelul înregistrat în 2008.

Astra Asigurări, compania de asigurări controlată de omul de afa­ceri Dan Grigore Adamescu a fost lider pe piaţa asigură­rilor din România timp de aproape un an, începând de la sfârşitul lui 2010, când a raportat o creştere cu 37% a afacerilor. În primul semes­tru al anului 2012, compa­nia a raportat un profit net de 31,9 milioane de lei, în scădere cu 60,3% faţă de iunie 2011, iar veniturile din prime subscrise au scăzut cu 7,5%, la 516,7 milioane de lei. După rezultatele la şase luni, Astra Asigurări a pierdut şefia clasamen­tului, fiind devansată de Omniasig (fosta BCR Asigurări), care a raportat prime de 548,9 milioane de lei. Compania Astra a fost înfiinţată în 1991 şi are un capital social de 192,71 milioane de lei. Este deţi­nută de The Nova Group Investments România SA şi Epsilon Estate Provider SRL, societăţi controlate indirect de omul de afaceri Dan Adamescu. În 2011, afacerile din retail ale an­treprenorului au continuat să scadă. Compania Unirea Shopping Center (simbol bursier SCDM) care contro­lează magazinul cu acelaşi nume de la kilometrul zero al Capitalei şi un mall din Braşov a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri netă de 78,6 milioane de lei, în scădere de la 86,5 milioane de lei, în 2010. La începutul lunii octombrie 2012, capi­talizarea bursieră a com­paniei era de 226,5 mil.lei (aproximativ 51 mil. euro).

Dan Grigore Adamescu este prezent şi în domeniul construcţiilor. Compania Baumeister pe care o contro­lează a avut o evoluţie atipică pieţei, în 2011 înregistrând aproape o dublare a cifrei de afaceri, până la 41,4 milioa­ne de euro. Baumeister este o firmă cu capital integral german, înfiinţată în anul 1997. A dezvoltat de-a lungul timpului ansambluri rezi­denţiale (vile şi blocuri de locuinţe), centre comerciale, parcuri logistice şi linii de fabricaţie, lucrări edilitare (drumuri, poduri, reţele de apă şi canalizare), chiar şi hidrocentrale şi staţii de epurare. Începând cu anul 2004, compania Baumeister face parte din TNG – The Nova Group.  Dan Grigore Adamescu a plecat din România în 1978. Revoluţia l-a prins la Berlin, unde avea de 11 ani o afacere ce genera venituri de zeci de milioane de mărci germane. Firma pe care a ridicat-o acolo de la zero avea în 1989 40 de filiale în Estul Europei, fiind repre­zentant exclusiv pentru Europa Centrală şi de Est al producătorilor japonezi JVC, Seico sau Panasonic. În business-ul autohton a debutat după Revoluţie, cu firma MegaVision.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii