Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Dan Duţescu şi familia

Dan Dutescu.jpg
Avere: 21‑22 milioane de euro Vârstă: 50 de ani Reşedinţă: Dolj Domeniu: Servicii medicale

Dan Duţescu, avocat de profesie, este alături de soţia sa Sofia, proprietarul clinicilor Renamed din Oltenia. Omul de afaceri este şi importator în România al echipamentelor necesare tratamentelor medicale făcute în centrele de dializă şi nefrologie precum cele pe care el le manageriază. Renamed Farma reprezintă pe piaţa autohtonă producători de aparatură specifică dotării spitalelor de nefrologie şi dializă din Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii. Prin firma sa, Duţescu este reprezentantul unor nume cunoscute în domeniul medical precum Asahi Kase Group din Japonia (dializoare), Digiterm, Ungaria (fotolii de dializă) şi Culligan din Statele Unite ale Americii, care produce staţii de osmoză inversă şi deţine o cotă de piaţă de 30%.

Clinica de dializă şi nefrologie Renamed din Craiova a fost prima de acest tip din zonă. Duţescu a inaugurat‑o în 2007, fiind o investiţie de tip greenfield. De atunci, el a mai investit zece milioane de euro în realizarea a două noi unităţi de tratament, în Oradea şi Drobeta Turnu Severin, şi încă 2,5 milioane de euro în clinica de la Râmnicu Vâlcea.

Dan Duţescu face afaceri în sistemul medical de aproximativ 16 ani. Avocatul retras şi din politică (a fost membru marcant în organizaţia judeţenă a Partidului Naţional Liberal) este pasionat de pictură bisericească. Conduce un Porsche Cayenne de 500 de cai-putere şi locuieşte chiar lângă prima clinică Renamed inaugurată la Craiova, în zona Parcului Romanescu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii