Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Dan Duțescu și familia – 500 Miliardari Ediția 2011

Dan Dutescu.jpg
Nume: Dan Duțescu și familia Avere: 21-22 de milioane de euro Varsta: 51 de ani Resedinta: Dolj Domeniu/Companie: Servicii medicale  

Aproximativ un an a negociat Dan Duţescu vânzarea centrelor de dializă. Deşi mulţi jucători au fost interesaţi de preluare, din partea unuia singur a primit o ofertă concretă. Cu banii obţinuţi vrea să dezvolte o maternitate privată în Craiova. Deşi este avocat de profesie, Dan Duţescu (51 de ani) vorbeşte ca un veritabil medic. Termenii medicali ca diureză, nefrologie sau nefropatie cronică nu mai sunt de mult necunoscuţi pentru el, mai ales că face afaceri în domeniul medical de aproximativ 16 ani. „Am fost obligat să citesc, să învăţ de unul singur. Altfel n-aş fi rezistat pe piaţă“, spune, zâmbind, avocatul Duţescu. O piaţă pe care acum o consideră neconcurenţială, în care este foarte dificil să rezişti şi unde bolnavii de dializă sunt direcţionaţi „subiectiv“ către anumite centre private, în dauna celorlalte. „Este unul din motivele pentru care ne-am hotărât să vindem“, povesteşte Duţescu. Iar, în al doilea rând, investiţiile continue şi costisitoare pe care trebuie să le facă în aparatură performantă. Peste un an şi jumătate, aceasta trebuie înlocuită, ceea ce presupune un efort financiar de peste un milion de euro.

De aproximativ un an, Dan Duţescu negociază vânzarea clinicilor de dializă Renamed pe care le deţine, împreună cu soţia sa – Sofia –, la Craiova, Râmnicu-Vâlcea, Turnu Severin şi Oradea. Patru centre unde lucrează peste 300 de angajaţi şi prin intermediul cărora controlează 10% din piaţă. Pe lista cumpărătorilor s-au aflat mai mulţi jucători, însă din partea unuia singur a primit o ofertă concretă, şi anume compania germană Fresenius Nephrocare România, liderul naţional al pieţei de servicii private de dializă. Încă de la început a urmărit să vândă către o firmă puternică şi serioasă, care să poată susţine financiar o astfel de activitate. „Nu ne-am uitat la câştigul imediat, ci la stabilitatea businessului“, spune el. Ţine să precizeze că vinde doar afacerea. Clădirile vor rămâne ale lui și va încasa o chirie pentru aceste spaţii.

Afacerea în centrele de dializă a fost una rentabilă, dacă ţinem cont că în fiecare din cele patru centre sunt tratați în medie 150 de pacienţi. „Am mers bine, nu mă plâng. Cam tot ce am investit până acum, am recuperat“, recunoaşte Dan Duţescu. În iulie, Consiliul Concurenţei a dat undă verde operaţiunii de preluare. Fără a spune preţul tranzacţiei, Duţescu ştie ce va face cu banii. „Construim o maternitate privată în Craiova“, dezvăluie omul de afaceri doljean. Terenul pe care se va ridica spitalul, cu aproximativ 40 de paturi, se află la nici 300 de metri de centrul medical Renamed.

Pasionat de tenis, Dan Duţescu a devenit anul trecut importator şi distribuitor exclusiv al echipamentelor Dunlop. Merge pe teren de trei-patru ori pe săptămână şi se laudă chiar cu câteva trofee câştigate la dublu. Ultimul dintre ele, chiar anul trecut, la Alba Iulia. Demonstraţia aveam să o vedem câteva ore mai târziu când, la volanul unui Mini decapotabil, Duţescu îşi făcea apariţia pe baza sportivă de lângă stadionul Extensiv. Avea programat un meci de tenis cu prietenii săi.

Vezi care era averea lui Dan Duțescu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii