Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Dan Diaconescu

Dan Diaconescu.jpg
Avere: 8-10 milioane de euro Vârstă: 42 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domeniu: Mediu

Patron peste „televiziunea poporului“ OTV, Dan Diaconescu a făcut potecă spre Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în ultimele luni. El a fost acuzat, printre altele, că ar fi cerut mită, pentru şantaj, dar şi ameninţare. A fost chiar încătuşat pentru o scurtă perioadă de timp. Catalogat şi ca prosper om de afaceri, Diaconescu a considerat că i-ar sta bine şi cu un partid în spate. Astfel a pus pe picioare Partidul Poporului şi a depus la Tribunalul Bucureşti cererea de înregistrare a acestei formaţiuni.

Diaconescu a spus că va participa la viitoarele alegeri prezidenţiale din 2014. Mediatizat la maximum în urma drumurilor către DNA, Diaconescu are pretenţii şi de mogul media, iar proprietăţile imobiliare ale acestuia au crescut de la an la an. Diaconescu locuieşte într-o vilă din cartierul Primăverii, într-o zonă în care metrul pătrat de teren ajungea la 5.000 de euro.

Tot în Primăverii, patronul OTV mai are o vilă, dar este, totodată, şi proprietarul unui bloc pe bulevardul Carol. Diaconescu mai are printre altele o clădire de birouri în Băneasa, un apartament în Constanţa, dar şi o casă de vacanţă la Sinaia. Mass-media susţine că patronul OTV ar mai deţine o vilă la Cannes şi una la Miami Beach.Pasionat de bolizi, Dan Diaconescu are un Rolls-Royce Phantom, un Rolls-Royce Drophead şi un Bentley Flying Spur.

Patronul OTV mai are un iaht de peste două milioane de euro, ancorat într-un port francez, dar şi două elicoptere, un Puma şi un Cessna. Dan Diaconescu s-a născut la Caracal, pe 9 decembrie 1967. Este căsătorit şi are un copil. Chiar dacă au curs râuri de cerneală, iar mass-media i-a socotit de la o zi la alta averea, micul mogul a declarat că are datorii care ajung la 15 milioane de euro.

„Am datorii bancare de 14,5 milioane de euro, personal sau companiile, şi mai am datorii de alte genuri de aproximativ 500.000 de euro, deci în total 15 milioane de euro“, a spus Diaconescu într-un interviu la Realitatea TV.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii