Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Dan Diaconescu – 500 Miliardari Ediția 2011

Dan Diaconescu.jpg
Nume: Dan Diaconescu Avere: 8-9 milioane de euro Varsta: 43 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Media și imobiliare

În ultimul an, Dan Diaconescu a fost bântuit de o obsesie: cum să intre cu Partidul Poporului pe uşa din faţă a politicii româneşti. Pentru că la uşa din dos zace Elodia. Din iunie 2010, de când procurorii DNA au descins în locuinţa sa din Cartierul Primăverii, punându-l sub acuzarea de şantaj şi ameninţare, Dan Diaconescu n-a mai apărut în presa tabloidă lăudându-se cu automobilele sale Rolls-Royce Phantom şi Bentley Flying Spur, cu vilele şi reşedinţa de la Cannes, ori cu vreo altă achiziţie excentrică.

După ce a fost văzut cu cătuşele la mâini în programele de ştiri de maximă audienţă şi a stat vreo câteva nopţi la „răcoare“, Diaconescu s-a „pocăit“ subit, întorcându-se la poporul telespectator, pe care vrea să-l salveze din sărăcie şi foame, în calitate de politician. Toate eforturile sale mediatice (un balet caraghios) s-au concentrat pe construcţia unei platforme politice, la fel de găunoasă ca şi televiziunea sa. Până la urmă, Diaconescu a reuşit să-şi înregistreze legal Partidul Poporul, după ce Curtea de Apel i-a dat câştig de cauză în septembrie 2011.

Cele cinci firme ale sale nu au avut bilanţuri contabile care să-i justifice averea cu care s-a tot lăudat până să fi fost „umflat“ de procurori. În 2010, OTV a vândut spaţii de publicitate în valoare de aproape trei milioane de euro. (Calculul a fost făcut de „Forbes România“ pe baza punctelor de audienţă livrate de televiziune pentru reclamele difuzate.) Dar, se ştie, la OTV una este publicitatea care se vede şi alta este cea care… nu se vede. Deşi a avut un an agitat (de propagandă politică pe propria-i televiziune), Dan Diaconescu şi-a păstrat conexiunile în businessul de media, în ciuda faptului că şi partenerii săi de afaceri au avut probleme. Un exemplu este legătura cu Realitatea Media. Firma Ocram Televiziune, care operează licenţa OTV, este deţinută de Dan Diaconescu (80,1%) şi firma GMG Media Box (19,9%).

Dar cine este GMG Media Box? Printre asociaţii acestei firme se numără Sorin Enache, director general Realitatea TV, şi PSV Company SA. La rândul său, firma PSV Company deţine un pachet de 7,5% din Realitatea Media, care operează licenţa de televiziune a postului Realitatea TV. Asociaţi în firma PSV Company sunt: Asociaţia Salariaţilor din SNP Petrom (liderul sindical Liviu Luca) şi offshore-ul cipriot Elbahold Ltd (54%). La sfârşitul anului 2010, PSV Company a raportat pierderi de 11,1 milioane de euro.

În acelaşi an, asociatul minoritar al lui Dan Diaconescu în OTV, firma GMG Media Box, a avut pierderi de 13,4 milioane de euro. Acest montaj, OTV – GMG Media Box – PSV Company – Realitatea Media, a fost realizat în 2009, când Sorin Ovidiu Vîntu încă îşi mai finanţa afacerea de media. Chiar şi după aşa-zisa tranzacţie Vîntu – Elan Schwartzenberg (aprilie 2011), în urma căreia cel din urmă a devenit patronul Realitatea TV, montajul cu OTV a rămas în vigoare, cel puţin în documentele de la Registrul Comerţului. Această „înrudire“ nu a fost recunoscută niciodată nici de Dan Diaconescu, şi nici de Sorin Ovidiu Vîntu. Totuşi, legătura explică desele apariţii ale „bossului de la OTV“ în diferite emisiuni de la Realitatea TV. Ca în familie!

Vezi care era averea lui Dan Diaconescu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii