FacebookTwitterLinkedIn

Dan Balotescu, Managing Partner Media Investment și șeful operațiunilor media The Group

Forbes:Trei lucruri bune care s-au întâmplat agenției dvs. în 2013.

Dan Balotescu: – Am reușit să mărim capabilitatile agenției, prin colaborarea cu Tribal DDB (compania de digital din thegroup) și prin dezvoltarea de instrumente proprii de planificare și măsurare pe digital.

– Am început colaborarea cu noi clienți și am extins aria de colaborare pe digital cu majoritatea clienților agenției.

– Am implementat proiecte speciale, care depășesc aria mediei tradiționale, prin amplificarea comunicării cu ajutorul mediei digitale.

Forbes: Trei momente dificile prin care a trecut agenția dvs. în 2013.

Dan Balotescu: – A crescut cantitatea de efort alocată fiecărui client și furnizor în parte, datorită schimbărilor legislative (Ordonanța 25/2013).

– Adaptarea într-un timp scurt, din punct de vedere contractual, a relației cu clienții și furnizorii, astfel încât să răspundă noilor prevederi legale (tot Ordonanța 25/2013.)

– Au apărut multe schimbări de acționariat și management la furnizorii de media, ceea ce presupune acomodarea și înțelegerea reciprocă a business-ului.

Forbes: Trei lucruri bune care au avut loc pe piața de publicitate din România în acest an.

Dan Balotescu: – Lansarea YouTube în România, care a schimbat piața de video digital.

– BRAT a lansat monitorizarea OOH, primul pas în realizarea unei măsurări independente și credibile pentru acest vehicul media.

– Creșterea profesionalismului în piața de media, atât prin efortul industriei (Școala IAA), cât și prin efortul propriu al jucătorilor din piață.

Forbes: Trei lucruri care v-au enervat pe piața de publicitate din acest an.

Dan Balotescu: Nu mă enervează nimic în piața de publicitate. Pot exista doar provocări. Pe acestea le-am enumerat mai sus.

Forbes: Ce i-ați recomanda unui client nou să facă în 2014?

Dan Balotescu: I-aș recomanda să investească în media, pentru că în acest moment se poate cumpăra media cu cel mai mic cost al ultimilor 10 ani, iar rezultatele pe care le poate avea astăzi, le va obține cu costuri mult mai mari în anii următori. Un alt sfat ar fi să aibă curajul să utilizeze mediile digitale și să găsească cel mai bun partener pentru acest demers.

Forbes: Ce i-ați recomanda unui client vechi care intenționează să-și taie bugetul de comunicare în 2014?

Dan Balotescu: L-aș ține informat cu toate noutățile din piață, astfel încât să nu piardă nicio oportunitate care s-ar putea ivi în cazul în care bugetul de media se dezgheață.

Forbes: Ce v-ați dori să se întâmple pe piața de publicitate în 2014?

Dan Balotescu: Mi-aș dori ca piața să înceapă să crească, atât din punct de vedere al investiției în media, cât și din punct de vedere al calității și profesionalismului.