Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Damian Mereu – 500 Miliardari Ediția 2011

Damian Mereu.jpg
Nume: Damian Mereu Avere: 10-11 milioane de euro Varsta: 53 de ani Resedinta: Bacău Domeniu/Companie: Producție, comerț 

Antreprenorul Damian Mereu din Oneşti nu are nicio problemă să se bată cu multinaţionalele. El produce, sub brandul Croco, biscuiţi şi sticksuri – principalul jucător pe această piaţă este Kraft. Bătălia cu jucătorii străini nu o duce doar în România, ci şi pe pieţele externe, acolo unde mereu vrea să-şi crească vânzările. Anul trecut, puţin sub 20% din veniturile sale proveneau din vânzarea produselor pe pieţe precum China, Canada sau Israel, dar şi-a propus să crească această cotă spre 30%. În 2010, exporta în peste 30 de ţări.

Croco lucrează cu mai multe reţele de hipermarketuri din străinătate în regim de private label (marcă proprie) – un sistem care nu aduce marje mari de profit însă asigură volume de vânzări ridicate. În România, produsele Croco se distribuie în hipermarketuri precum Auchan, Kaufland, Cora, Interex, Carrefour, Billa sau reţelele Cash & Carry Metro sau Selgros. Pasionat de vânătoare şi fost profesor de educaţie fizică, Mereu a intrat în afaceri la mijlocul anilor ’90, când a construit o fabrică de biscuiţi. În urmă cu doi ani, doar brandul Croco ajunsese să valoreze 3 milioane de euro, conform unor evaluatori independenţi. Pasiunea pentru vânătoare pe care o împarte cu Vasile Ciobanu, un alt om de afaceri din Bacău, ar putea fi, teoretic, un motiv ca Mereu să stea mai mult timp plecat. Antreprenorul este însă foarte implicat în business – stă în companie de dimineaţa până seara.

În ultimul timp, una din preocupările sale principale a fost investiţia într-o nouă linie de sticksuri, noi linii de ambalare şi silozuri pentru cereale. Aceasta a reprezentat o investiţie de 5 milioane de euro, pe care Croco a suportat-o în proporţie de 50%, restul banilor fiind obţinuţi din fonduri europene. În 2010, veniturile companiei au fost de 11,2 milioane de euro, iar produsele sale aveau cote de piaţă semnificative: 10% pe sticksuri, 14% pe brezel, 14% pe crackers şi 8% pe biscuiţi cu cremă.

Vezi care era averea lui Damian Mereu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii