Cautare




, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Industrie |
|

Damen restructurează peste 220 de posturi de la Şantierul Naval Mangalia

Oficialii Grupului olandez Damen au anunțat restructurarea a 228 de posturi de la Şantierul Naval Mangalia, cu precizarea că angajaţii disponibilizaţi vor primi până la nouă salarii compensatorii.
Port,Cranes,On,The,Territory,Of,The,Seaport,In,Constanta

Decizia vine după aprobarea planului de reorganizare a Şantierului Naval Damen Mangalia, anunţat în urmă cu un an, se arată într-un comunicat al companiei.

„Reorganizarea activităţii este consecinţa directă a faptului că Damen trebuie să se adapteze la situaţia economică din sectoarele maritime mondiale. Din cauza scăderii cererii din sectoarele offshore şi a concurenţei crescute a şantierelor navale care sunt susţinute de stat în Asia, activităţile de construcţie şi reparaţie navală au scăzut dramatic în 2020. Acest efect a fost exacerbat de impactul pandemiei Covid-19. Ca atare, noile comenzi de construcţii navale din Europa au scăzut cu 64% în tonaj anul trecut comparativ cu 2019 (în termeni valorici: 40% în scădere)”.

Reprezentanții companiei olandeze susțin că în acest sens va fi elaborat și un plan social care respectă în totalitate prevederile contractului colectiv de muncă, iar angajaţii afectaţi de restructurare vor primi până la nouă salarii compensatorii, notează news.ro.

„Reorganizarea este necesară şi va permite şantierului posibilitatea de redresare şi adaptare la situaţia actuală, astfel încât celelalte sute de locuri de muncă să nu fie afectate”, a concluzionat Chris Groninger, director general al Şantierului Naval Damen Mangalia.

Potrivit acestuia, și în Olanda, câteva sute de locuri de muncă au fost declarate redundante. Aceste reorganizări au fost deja implementate în Galați și Olanda.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii