Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

Dama cu camelii

Nu toate bijuteriile Chanel îmi plac. Sunt, adesea, mult prea geometrice și pline de linii și unghiuri ascuțite, neiertătoare, lipsite de misterul și romantismul care mie mi se par esențiale pentru o piesă reușită.
Chanel

Pe de altă parte, sunt unele colecții pe care le-aș cumpăra în întregime, dacă aș putea. Așa a fost Coco Avant Chanel, pe care am avut privilegiul de a o vizita la boutique-ul Chanel din Place Vendôme în ianuarie, unde am rămas lipită de un evantai din aur alb și diamante, dar mă atașasem mult și de piesele cu perle roz sau gris fumé, extraordinar de feminine și subtile.

Acum este vorba despre o altă colecție de haute-joaillerie Chanel – Bouton de Camelia, adică mugur de camelie, florile preferate de Coco Chanel.

BAGUE BOUTON DE CAMELIA GM

Da, se regăsesc aceleași tendințe geometrice, matematice, simetrice, ordonate, tipice bijuteriilor Chanel. Pe de altă parte, inelele, ceasurile, broșele, colierele, pandantele, cerceii din colecția Bouton de Camelia sunt mici opere de artă, o dantelă din aur alb și diamante, care înfățișează înflorirea timidă a mugurilor de camelie, una dintre cele mai frumoase flori din lume.

Citește și Coco avant Chanel

Sunt bijuterii scumpe, prețioase, dar care sunt destinate, cred eu, femeilor care, indiferent de naționalitatea din pașaport, sunt pariziene. Adică pentru femeia care știe să poarte elegant și simplu o bijuterie foate scumpă la aproape orice ținută și în aproape orice moment al zilei, cu nonșalanță și naturalețe.

Ceea ce îmi doresc și mie. Mai ales broșa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii