Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Bijuterii |
|

Dama cu camelii

Brandul francez Chanel a lansat colecția Haute Joaillerie 1 CAMÉLIA . 5 ALLURES. Aceasta are ca sursă de inspirație camelia, floarea preferată a lui Gabrielle Coco Chanel.
 aboneaza-te
Cristal-illusion-necklace-2

Coco prefera simplitatea florii de camelie, la care au atras-o lipsa parfumului și a spinilor, dar mai ales forma geometrică aproape perfectă și simetria petalelor.

Camelia albă a devenit simbolul designerului francez: o purta ca pe o bijuterie, în contrast cu ținute negre, în special rochii sau pulovere.

Anul acesta, casa de modă Chanel prezintă o colecție specială de bijuterii, inspirată de camelii. Piesele sunt 50 la număr, dintre care 23 sunt transformabile, oferind posibilitatea de a fi purtate în mai multe moduri. Astfel, fiecare creație capătă expresia personalității unice a fiecărei femei.

Piesele sunt create exact după principiile pe care le enunța Mademoiselle: „Bijuteriile mele sunt flexibile și detașabile; pot fi dezasamblate și folosite pentru a se asorta unei pălării sau blănurilor; astfel, un set de bijuterii nu este un obiect de sine stătător. Se adaptează în funcție de nevoi.”

Colecția proaspăt lansată cuprinde coliere, brățări, cercei, inele, ceasuri și broșe. Pentru fiecare categorie, camelia este elementul central – iar în cazul brățărilor și al colierelor, este detașabilă. Culorile jonglează între nuanțe puternice (rouge incandescent), care transmit senzualitate, dar și ceva mai stinse (rose poudré, rose tendre, blanc), ce fac trimitere la delicatețea feminină.

Diamantele, rubinele, safirele și aurul roz sunt materialele de rezistență ale colecției și, împreună cu volumele eterice ale fiecărei piese, exprimă forța, abilitatea și creativitatea bijuteriilor Chanel.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii