Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Daimler Truck se așteaptă la o rentabilitate a vânzărilor de 6-8% în 2021

Daimler Truck, cel mai mare producător global de camioane şi autobuze, a confirmat că se va separa de Daimler AG în 10 decembrie şi se aşteaptă la o rentabilitate a vânzărilor de 6-8% în 2021 şi la o creştere a indicatorului de peste 10% până în 2025.
Bucharest,Romania,September,24,2019,Black,Mercedes-benz,Actros,1845,Euro

Compania se aşteaptă la rentabilitate ajustată a vânzărilor pe plan global de 7% în 2022, după ce în octombrie estima că piaţa camioanelor se va redresa în urma pandemiei şi a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare. Obiectivul este de a ajunge la o rentabilitate a vânzărilor de peste 10% până în 2025, de 9% în Asia şi de 12% în America de Nord, cea mai solidă piaţă, transmite Reuters, citat de Agerpres.

„Avem un obiectiv clar, suntem determinaţi să ajungem la o profitabilitate mai ridicată şi să câştigăm cursa pentru emisii zero”, a afirmat directorul general Martin Daum.

Până acum, Daimler Truck a înregistrat o rentabilitate ajustată a vânzărilor de 10,8% în America de Nord, de 7,2% în Asia şi de 4,5% în Europa.

Pe piaţa camioanelor, Daimler concurează cu rivali tradiţionali AB Volvo (Suedia), Traton, divizie a Volkswagen AG şi Paccar Inc.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii