Cautare
, Contributor

Auto |
|

Daimler își propune să crească cu 45% capacitatea de producție a uzinelor Mercedes-Benz din China

În condiţiile în care economia chineză continuă redresarea stabilă, revenirea cererii va accelera, contribuind la creşterea vânzărilor auto în 2021, când livrările ar urma să depăşească 26 milioane de unităţi, o creştere de 4% faţă de 2020, estimează Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM).
Daimler auto Germania

Principala societate mixtă din China a companiei Daimler AG cu BAIC Motor intenționează să adauge un schimb și zile lucrătoare la două fabrici din Beijing, care vor spori astfel capacitatea nominală de a produce mașini Mercedes-Benz cu 45%, arătă un document de pe site-ul întreprinderii, citat de Reuters.

Actualizarea proiectată la Beijing Benz Automotive Co (BBAC), deținută în proporție de 49% de Daimler cu sediul la Stuttgart și principala afacere a acestuia din urmă în China, a fost prezentată într-un document postat pe site-ul BBAC luna trecută pentru a solicita opinia publică cu privire la extindere.

Anunțul vine ca măsură la cererea în creștere pentru vehiculele de lux BBAC în China, cea mai mare piață auto din lume. Piața din China este de altfel cea mai mare afacere a Daimler, cu vânzări mai mari decât în Germania și Statele Unite la un loc.

Conform documentului, vor crește zilele lucrătoare la 312 pe an la ambele fabrici din Beijing. Anterior, o fabrică, cunoscută sub numele MRA, avea 290 de zile pe an, în timp ce cealaltă, fabrica MFA, avea 250 de zile.

Pe lângă BBAC, anul viitor, Daimler va începe fabricarea de mașini electrice Smart cu compania chineză Geely, care deține 9,7% din Daimler. De asemenea, grupul german produce camioane cu o altă subsidiară a BAIC Group, Beiqi Foton.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii