FacebookTwitterLinkedIn

Producătorii de mașini, forțați de pandemie să închidă anul trecut fabricile, se confruntă acum cu o concurență acerbă din partea industriei electronice de larg consum privind livrarea de cipuri, transmite Reuters.

Autovehiculele au devenit din ce în ce mai dependente de cipuri pentru orice sistem, de la gestionarea computerizată a motoarelor pentru o economie mai bună de combustibil până la funcții de asistență a șoferului, cum ar fi frânarea de urgență.

„Mai mulți furnizori de cipuri au vorbit despre probleme privind cererea”, a declarat Ola Kallenius reporterilor în timpul unui eveniment organizat înaintea salonului auto IAA de la Munchen. „Acest lucru ar putea influența anul 2022 și situația s-ar putea relaxa în 2023”.

Kallenius a declarat duminică că, în ciuda acestui aspect, producătorul auto german speră că stocul propriu de semiconductori se va îmbunătăți în al trimestrul patru.

Săptămâna trecut, reprezentanții Daimler declarau că se așteaptă la vânzări semnificativ mai mici în al treilea trimestru pentru Mercedes, din cauza crizei globale de semiconductori.