Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Daimler depășește previziunile analiștilor și anunță un profit ajustat de 5,42 miliarde de euro pentru trimestrul doi din 2021

Grupul german a anunţat joi rezultatele preliminare pentru trimestrul doi din 2021, cu un profit ajustat înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) de 5,42 miliarde de euro, depăşind previziunile analiştilor, de 4,29 miliarde de euro.
Daimler auto Germania

Rezultatele diviziei Mercedes-Benz Car and Van au fost ajutate de majorarea preţului şi a disciplinei costurilor, ceea ce a atenuat deficitul global de semiconductori, care afectează industria auto. La această divizie, profitul ajustat înainte de taxe şi dobânzi s-a situat la 3,60 miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 3,10 miliarde de euro, transmite Reuters.

La divizia de camioane şi autobuze, profitul ajustat înainte de taxe şi dobânzi a fost de 831 milioane de euro, de asemenea peste previziunile analiştilor, de 680 milioane de euro.

„Vânzările Daimler Trucks & Buses au crescut în aproape toate regiunile, datorită îmbunătăţirii condiţiilor de pe piaţă, care au dus la o profitabilitate mai ridicată în trimestrul doi din 2021”, se arată într-un comunicat al grupului german.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii