FacebookTwitterLinkedIn

UPDATE: După retragerea Cristinei Guseth, a fost avansat numele lui Mihai Selegean pentru ministerul Justiţiei, membrii comisiilor juridice fiind înştiinţaţi, neoficial, în legătură cu această nominalizare. Cea asupra căreia s-a decis premierul desemnat este, însă, Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană. Potrivit unor surse politice, nominalizarea ei a fost depusă la Parlament, urmând să fie audiată la comisiile juridice, după ce va sosi în ţară de la Bruxelles.

Şedinţa Parlamentului pentru votul de încredere care ar urma să fie dat Cabinetului Cioloş a fost amânată pentru ora 12.30.

UPDATE – Mihai Selegean este noua propunere pentru Ministerul Justiţiei în locul Cristinei Guseth.  Mihai Selegean (40 de ani), absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, a ocupat funcţia de director adjunct al Institutului Naţional al Magistraturii, apoi a fost director al INM (2004-2008). Selegean urmează să fie audiat de comisiile de specialitate ale Parlamentului.

„Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiţiei din Guvern, într-un an foarte important pentru menţinerea credibilităţii activităţii Justiţiei, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu”, a scris Cioloş pe contul său de Facebook.

Cioloș a precizat că dimineaţă va înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere pentru acest minister.

Aceasta este a doua propunere de ministru retrasă de premierul desemnat. Duminică, la câteva ore după prezentarea listei Cabinetului, Andrei Baciu a fost retras de pe lista miniştrilor, în locul său fiind propus, pentru portofoliul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.