Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

Dacian Cioloș, discuții despre modificarea legii alegerilor locale

Premierul Cioloș se întâlnește astăzi cu liderii partidelor parlamentare pentru a discuta modificarea legii alegerilor locale, informează Agerpres.
Dacian Ciolos Facebook

PNL cere guvernului să adopte o ordonanță de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi, în timp ce PSD, UNPR și ALDE nu vor modificarea legii.

Alina Gorghiu, copreședinta PNL, a declarat la începutul săptămânii, în cadrul unei conferințe, că cea mai bună soluție pentru alegerea primarului este modificarea legislației printr-o ordonanță de urgență.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea, președintele PSD, a spus că nu este de acord cu astfel de mijloace „abuzive” de schimbare a alegerilor locale, iar în cazul unei asemenea decizii, PSD nu va participa la alegeri.

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunțat că progresiștii vor respecta legea alegerilor locale, votată de toate partidele politice, ce prevede alegerea primarilor într-un singur tur.

De aceeași părere este și Călin Popescu-Tăriceanu, copreședintele ALDE, care susține că legile electorale nu trebuie schimbate în interesul niciunui partid.

PSRO, formațiunea condusă de Micea Geoană, susține această alegere în două tururi din motive de reprezentativitate sporită oferită viitorilor primari, afirmând că modificarea legii ar trebui făcută printr-o lege aprobată în Parlament.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii