Cautare
, Contributor

Sfatul specialistului |
|

„Dacă mintea voastră ar fi o grădină, cu ce ați vrea să o cultivați?“

În acest mediu definit de incertitudine și impredictibilitate, ca mame și femei cu multiple roluri și responsabilități, e posibil să ne simțim deseori copleșite. Atât de copleșite, încât uneori nu ne mai simțim capabile să trecem peste obstacolele din drumul nostru. Sunt perioade în care problemele din viața noastră par insurmontabile, iar încrederea în noi scade atât de mult, încât ne afectează calitatea vieții. Mai mult, apar probleme de sănătate, pe fondul frământărilor care nu ne dau pace. Pentru că trebuie să știți că starea noastră de sănătate depinde de stabilitatea și armonia de pe axa body-mind-spirit. Florina Badea, Health&Food Coach, healthy lifestyle blogger, trainer
 aboneaza-te
editorial badea shutterstock_504251185

Însă fiecare problemă pe care o întâmpinăm poate fi privită ca pe o provocare sau oportunitate. Dacă reîncadrăm astfel lucrurile, totul poate deveni mai puțin copleșitor. Cea mai influentă voce pe care o auzim în astfel de perioade e chiar vocea noastră interioară. Care poate lucra pentru noi sau împotriva noastră. Depinde de noi și de cum o gestionăm. Tonul ei poate fi optimist sau pesimist. Critic sau blând. Ne poate pune la pământ sau ne poate ridica.

Noi ce alegem? Să ascultăm mesaje interioare de încurajare sau pe cele care ne plâng de milă? Pentru că fiecare din noi trece prin perioade grele, are resentimente și simte emoții dureroase. Dar puterea e la noi. Adevărata putere e să înțelegem că nu ceea ce ni se întâmplă contează cel mai mult, ci cum ne raportăm la acestea și cum răspundem.

Imaginați-vă mintea noastră ca pe o grădină minunată. Dacă ați avea o grădină, cu ce ați vrea să o cultivați? Cu ambrozie sau cu trandafiri? Dacă ați avea o grădină ați lăsa-o în mizerie, fără gazon și fără pomi? V-ați purta urât cu ea sau ați uda-o mereu, ați îngriji-o cât mai mult, i-ați dedica tot timpul vostru, așa încât să vă bucurați cât mai mult de ea? Cam așa e și mintea noastră. Ce sădim acolo, vom culege. Cât de mult îi acordăm, atât de mult ne va da înapoi. Gândurile pe care le cultivăm ne vor ajuta sau ne vor sabota.

Gândurile pozitive nu numai că ne sprijină ca să încadrăm diferit toate problemele din viața noastră, dar ne și ajută la starea noastră generală de sănătate. Pentru că, la finalul zilei, ceea ce contează nu e doar mâncarea „curată“ și numărul de calorii ori câte ore am petrecut la sala de sport, dar, mai ales, starea noastră de bine, de mulțumire și de recunoștință pe care o simțim.

Oamenii care își cultivă gândurile pozitive sunt mai sănătoși și duc o viață de calitate. Ei se concentrează și pe ceilalți, aleg să facă bine și să vadă binele peste tot. Oamenii pozitivi sunt căutați de alți oameni, pentru că toată lumea vrea să se simtă bine, nu-i așa? Au relații care le umplu viața de bine. Cu o atitudine pozitivă, oamenii sunt mai productivi acasă și la muncă, pentru că își setează intenții și le ating mai ușor, depășesc ostacolele mai simplu. Sunt minți curioase, active. Mereu caută să învețe lucruri noi, se simt stimulați de către lumea înconjurătoare, indiferent de cât de complexă ar părea ea într-un moment sau altul.

Așadar, alegeți să cultivați gânduri bune pentru tot ce vă înconjoară! Alegeți să practicați recunoștința ca stare de spirit și gândurile se vor schimba. Fiți recunoscătoare pentru tot: pentru copiii voștri, partenerii voștri, familia extinsă, prietenii pe care îi aveți și situația de viață pe care o aveți în prezent. Recunoașteți că trăiți toate acestea ca pe o alegere proprie, iar dacă veți dori să schimbați ceva, la un moment dat, o veți face.

Nu uitați că oamenii fericiți sunt cei conștienți de această putere a lor, nu cei care au cele mai mari salarii și cei mai cuminți copii. Totul ține de alegere, de decizie. Iar în fiecare decizie e o asumare!

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii