FacebookTwitterLinkedIn

Vânzările DAAS au rămas constante în semestrul I din 2014 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, situându-se la o valoare medie de 7 milioane euro. Magazinele de retail care au înregistrat cele mai multe deschideri sunt cele de proximitate ca Mega Image Shop&Go și Carrefour Market, supermarketurile Mega Image, Profi, dar și discounterele marca Lidl și Penny, respectiv XXL Mega Discount.

În ce privește segmentul hipermarketurilor, Daniel Mocanu, director general și acționar majoritar DAAS, apreciază că piața a ajuns într-o etapă de consolidare, iar trei dintre jucătorii activi în zona extinderii în ultimii ani (Auchan, Cora, Carrefour) au atins faza maturității. Mocanu estimează că piața de retail se va majora în 2014 cu 5-6%, de la 26 de miliarde de Euro la 27,5 miliarde de Euro.

În următoarele 12 – 18 luni antreprenorul se așteaptă și la alte mișcări din partea retailerilor prezenți în România, unde ar mai fi loc şi pentru un alt mare retailer.  Astfel, compania  așteaptă cu 20% mai multe proiecte în S 2 faţă de anul trecut.  Până la sfârşitul anului, cifra de afaceri ar ajunge astfel la valoarea de 28 – 30 milioane Euro.  Daniel Mocanu estimează că un procent de peste 10% din cifra de afaceri din 2014 va veni din proiecte de shopfitting (amenajarea completă a unor spaţii, soluţii integrate) și proiecte industriale.

Din 2014, compania a adăugat noi funcțiuni de business (HVAC, frig industrial și alte segmente necesare activităților de shopfitting ca iluminat, pardoseli ș.a.) pe lângă segmentele tradiționale (frig comercial și bucătării profesionale).  În ultimii doi ani DAAS a intrat şi pe pieţele din Republica Moldova și Ucraina, unde compania estimează afaceri între 500.000 – 1.000.000 de Euro.

DAAS a intrat acum 20 de ani pe piața echipamentelor profesionale și serviciilor pentru industriile Retail și HoReCa. Compania s-a specializat de-a lungul timpului în proiecte de frig industrial și rafturi pentru retailul modern, iar din 2011 are o cotă de piață de 34%.